Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 31 do 40 z 85

W±tek: [E38] Co¶ dla pocz±tkuj±cego.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    Nie mam jeszcze
    Sk±d
    Olsztyn
    Samochód bêdzie sprowadzany raczej z Niemiec to tam przebiegi niektóre dochodz± do 500 ty¶ a nawet i wiêcej. Ale s± w dobrym stanie technicznym niektóre maj± powymieniane silniki, zawieszenie i co najlepsze za grosze siê dostaje takie fury. Tylko trzeba upilnowaæ okazji.

###Edit
    A co do szpanu to owszem ;d Ale nie samochodem tylko wydechem bo pierwsze co siê zrobi to zmieni wydech ¿eby samochód mia³ dzwiêk jak amerykañskie V8 no mam nadzieje ¿e wiecie o co chodzi.
    Ostatnio edytowane przez krokiet ; 07-10-2011 o 08:29

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    wiele
    Sk±d
    ¦l±sk
    No to Ciê zmartwie, bo ¿adne europejskie V8 nigdy nie zabrzmi jak amerykañskie.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar marek1132
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Sk±d
    Czêstochowa
    Da siê to zrobiæ poprzez usuniêcie t³umika ¶rodkowego(tzw.rezonatora),który ³±czy dwa wydechy w jedno.Dwa niezale¿ne wydechy tzw.true dual naprawde fajnie brzmi± i przypominaj± bulgocz±cy d¼wiêk amerykañskiego v8.
    "My¶lenie to najciê¿sza praca z mo¿liwych i pewnie dlatego tak niewielu j± podejmuje." - Henry Ford

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    wiele
    Sk±d
    ¦l±sk
    mówisz o tzw H-pipe lub w niektorych przypadkach x-pipe i z mojego doswiadczenia V8 lepiej brzmi ze zlaczonymi wydechami. Dodatkowo 3.0 nie maj± h-pipe w srodkowym tlumiku i jego brzmienie nijak sie ma do amerykanskiego bulgotu ;)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar marek1132
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Sk±d
    Czêstochowa
    ¯adne ³±czenie poprzez H lub X,tak jak pisa³em "true dual",cakowicie niezale¿ne dwa wydechy.
    http://www.youtube.com/watch?v=QYg2PKtqTo4
    http://www.youtube.com/user/chaineve.../1/05Av2cu2p2c
    "My¶lenie to najciê¿sza praca z mo¿liwych i pewnie dlatego tak niewielu j± podejmuje." - Henry Ford

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    Nie mam jeszcze
    Sk±d
    Olsztyn
    Albo to?
    http://www.youtube.com/watch?v=abbO1...eature=related
    Raczej wszystko da siê zrobiæ.
    Ale co do tematu to:
    Na pewno bêdzie to BMW e39 (sedan) lub e38, jaki¶ benzyniak raczej z V8 i raczej z manualem. Wypisali¶my sobie ¿e na pewno nie bêdzie tanio, bêdzie skomplikowanie i ja w zasadzie siê godzê na to.
    Nie bêde siê t³uk³ jak±¶ skod± która i tak pali du¿o jak na swoje mo¿liwo¶ci.
    A te V8 to jakie¶ skomplikowane jest? Bo wiecie wszystkie naprawy samemu
    Ostatnio edytowane przez krokiet ; 07-10-2011 o 14:17

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar arturo193
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    W planach E38 750i
    Sk±d
    Norwegia
    Cytat Zamieszczone przez marek1132 Zobacz posta
    ¯adne ³±czenie poprzez H lub X,tak jak pisa³em "true dual",cakowicie niezale¿ne dwa wydechy.
    http://www.youtube.com/watch?v=QYg2PKtqTo4
    http://www.youtube.com/user/chaineve.../1/05Av2cu2p2c
    Powa¿nie podoba Wam siê to warczenie?????...No proszê Was,to pasuje do starego Buicka ale nie do E38 czy nawet E32...ja mam w swojej V8 wydech idealny bez ¿adnych ¶miesznych przeróbek i to jest w³asnie brzmienie a nie rozpier...aj±cy ³eb warkot.Poje¼dzisz trochê i sie pocieszysz tak± cepelia ale jak wybierzesz siê w d³uzsz± trasê to we¼ sobie jaki¶ panadol albo inny Apap...dla mnie taki d¼wiêk w E38 to wie¶...bez urazy.Pozdrawiam.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2010
    BMW
    e38 730i " angol 740
    Sk±d
    ie
    Ja tam jestem za lekkim pomrukiwaniem, a nie ryczeniem i ogniem z rury ;p Mia³em ju¿ takie autko, i tak jak kolega wy¿ej opisa³. Z panadolem na bocznym siedzeniu.
    No a je¿eli komu¶ siê podoba takie warczenie, to chyba tylko subaru :D Moc odpowiednia, a odg³os silnika boxer robi swoje. (a mo¿e ten bulgot to odg³os benzyny zasysanej z baku ;p)

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    7
    No to ja te¿, jako "znawca - posiadacz" napiszê swoj± opiniê:
    - Kup V8 bez VANOSa, jak chcesz V8 -- ja mam z VANOSem i czeka mnie parê tysiêcy wydatku.
    - Jak Ciê staæ, wal w V12, bo to rzeczywi¶cie inna klasa :D
    - zawiech± siê nie przejmuj, bo mimo, ¿e wielowahacz ALU, to przód kosztuje co najwy¿ej 2500 (ja kupi³em za 800 Teknorota, ale zrobi³em na nim dopiero kilka tys.)
    Skrzynie automatyczne siê zu¿ywaj±! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestaj± wierzyæ w Boga, to nie jest tak, ¿e w nic nie wierz±, ale wierz± w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar siwymetal
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    E65 745i 2001
    Sk±d
    Göteborg,Szwecja
    Ja tam najbardziej lubiê ciszê po odpaleniu silnika,jak ju¿ gdzie¶ w innym po¶cie napisa³em,"silniczek"chodzi sobie cichutko,a Ty i tak bêdziesz czuæ tê moc.Kiedy¶ kupi³em 525,bez wydechu,mia³a tylko katalizator a dalej tylko prosta rura,wytrzyma³em tylko 100 km i kupi³em ca³y nowy wydech,bo panadol nie da³ rady.Osobi¶cie mnie siê wydaje,¿e cisza i wygoda to jest to po co kupuje siê 7er.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •