Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 85

W±tek: [E38] Co¶ dla pocz±tkuj±cego.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    Nie mam jeszcze
    Sk±d
    Olsztyn

[E38] Co¶ dla pocz±tkuj±cego.

Witam,
    Jaki motor by¶cie doradzili dla pocz±tkuj±cego? G³ównie miasto (szko³a, si³ka).
    Na pewno manual no i co¶ ³atwego w naprawach (tata mi pomo¿e naprawiæ zna siê dobrze na mechanice) Aha i ¿eby nie poch³ania³ 25 litrów po mie¶cie :) Tak do 16 by³bym w stanie przyj±æ w zimê.
    My¶la³em nad 3,0i ale czy nie za s³aby?

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar marek1132
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Sk±d
    Czêstochowa
    Kupuj 2.8,jeden z najbardziej udanych silników bmw,niedu¿e spalanie plus dobre osi±gi.
    "My¶lenie to najciê¿sza praca z mo¿liwych i pewnie dlatego tak niewielu j± podejmuje." - Henry Ford

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Zdecydowanie 2.8. Jest jeszcze 2.5tds ale znale¼æ egzemplarz z dobrze utrzymanym silnikiem to jak trafiæ 6 w Lotto. W wypadku 2.8 jest o to wiele ³atwiej. I nie bój siê automatu. To naprawdê wygoda, szczególnie w mie¶cie. A wcale nie jest odczuwalnie wolniejszy ni¿ manual.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Picollo
    Do³±czy³
    Jul 2011
    BMW
    e38 2.8i 2000r
    Sk±d
    Witnica/lubuskie
    To fakt manualem wahlowaæ po mie¶cie to pora¿ka ja te¿ jestem za automatem

2.8 LPG w manualu to chyba najtañsza opcja a zarazem jedna z najtrwalszych. Ewentualnie 3.0 ale dro¿szy w obs³udze ni¿ 2.8.
    Osi±gi przyzwoite je¶li chodzi o powy¿sze modele, a je¶li je¼dzi³e¶ czym¶ wolniejszym to bêd± Ciê do¶æ d³ugo satysfakcjonowaæ (dopóki nie przejedziesz siê 4.4). Jak trafisz sprawny automat to braæ bo to wygoda tym bardziej w mie¶cie.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    BMW E38 4.0i V8
    Sk±d
    Czêstochowa
    Moja E38 4.0 V8 przy normalnej jezdzie pali 15 a w trasie 11l a jak sie chce pobawic to mam czym zawsze i wtedy spali te 20 a kupujac auto ekonimiczne i zeby poszalec to nie E38 tylko E30 :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    Nie mam jeszcze
    Sk±d
    Olsztyn
    No w³a¶nie my¶la³em nad jak±¶ V8.
    Miasto Olsztyn ok 180 ty¶ mieszkañców.
    A co bêdzie trudniejszego w V8? Oprócz tego ¿e ¶wiec bêdzie 8, wiêcej oleju zapewne, filtrów i dro¿sze hamulce i zapewne zawias który i tak w R6 jest drogi ;d
    A z reszt± jestem razem z tat± tego zdania ¿e lepiej je¼dziæ godzinê jak lord ni¿ ca³ym miesi±cem jak dziad ;D

###Edit
    Gazu raczej nie bêdzie prêdzej diesla kupie.
    Ostatnio edytowane przez krokiet ; 06-10-2011 o 19:03

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    wiele
    Sk±d
    ¦l±sk
    2 g³owice - to chyba najwiêksza komplikacja :) pomijaj±c fakt, ¿e te bawarskie V8 typu m60 i m62 to ogólnie trochê kaszana jest i s³abo znosz± próbê czasu. Natomiast silnik m52 2.8 bardzo mi³o wspominam.

Vip Vip Awatar hugoslawek
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    e38, 728i, manual, shadow line, 97' XI
    Sk±d
    ³uków, radzyñ podl., warszawa
    zdecydowanie najtañsze w obs³udze bedzie 2,8 (ja mam w manualu i z LPG) poza tym 3,0d te¿ jest baardzo zacnym silnikiem ale równie¿ poszukiwanym i drozszym w zakupie i serwisowaniu. 2,5TDS wersja arcyoszczedna ale znale¼æ ... no tak jak Tuczi napisa³. Co do automatu/manuala. nie szukaj na si³e manuala bo cie¿ko znale¼æ...
    zarówno V8 jak i diesel nie njest ju¿ takie tanie w utrzymaniu... turbina, wtryski w dieslu. ¶wiece, rozrz±d w V8
    WYBÓR NALE¯Y DO CIEBIE

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    Nie mam jeszcze
    Sk±d
    Olsztyn
    Jak to rozrz±d? To nie jest na ³ancuchu tak jak w Mercedesie?

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •