Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 71 do 80 z 85

W±tek: [E38] Co¶ dla pocz±tkuj±cego.

Cytat Zamieszczone przez dobrus Zobacz posta
    z mojej strony EOT bo dyskusja z toba nie ma sensu

Liczê ¿e reszta udzielaj±cych siê w tym temacie równie¿ przestanie pisaæ OT. Wierzê w Was ;).
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 13-10-2011 o 23:32

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    szukam e38
    Sk±d
    Przemysl / Jaroslaw
    spokojnie bo szkoda zdrowia zeby sie napinac przez internet co nie ? a ze masz hamerykanska flage na drzwiach do swojego pokoju to sie musiales oburzyc odrazu ;) wyrazam swoje zdanie to jest internet, tak jak ty mozesz pisac ze lubisz smierdzace skarpetki tak ja moge pisac ze niepodoba mi sie nic w amerykanskim oldtimerowskim dzwieku, wole jak jest cisza w aucie i tyle.
    rozumiem ze autor tematu nie pytal o amerykanski dzwiek w swoim pierwszym aucie tak ? niech bierze 4.4 ja bym tak zrobil na jego miejscu

Joe nie widzialem twojego wpisyu wybacz. pozdro

To tak trochê za pó¼no. Mam nadziejê ¿e reszta wyci±gnie wnioski, s³uszne. Na razie 1 pkt.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar arturo193
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    W planach E38 750i
    Sk±d
    Norwegia
    Panowie spokojnie...nikt nie mówi,¿e dxwiêk amerykanów jest z³y...ja lubiê takie bulgotanie ale przerobiony wydech w BMW niestety nie brzmi tak i brzmia³ nie bêdzie...poza tym s³yszeli¶cie jak to brzmi w BMW...w ¶rodku nie da siê wysiedzieæ.A jesli chodzi o amerykañskie auta to one bulgocza na zewnatz ale w ¶rodku jest cisza a nie ryczenie jak w traktorze...bo taki jest d¼wiêk w tej BMW na filmiku...je¼dzi³em wieloma amerykañskimi autami bo mia³em to szczescie,piszê szczêscie i naprawdê tak myslê,mieszkaæ 2 lata w Nowym Jorku i wiem co¶ o Ameryce i Amerykanach i proszê ludzi,którzy nigdy tam nie byli nie pisaæ g³upot o czym¶ czego sie w ¿yciu nie widzia³o.Pozdrawiam.

Jak kto¶ jeszcze ma chêæ na OT w tym temacie to proszê na PW bo szkoda moich i Waszych nerwów.
    Koledze powy¿ej równie¿ 1 pkt.
    Skupcie siê na temacie.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar darkman
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    E38
    Sk±d
    dolno¶l±skie
    Cytat Zamieszczone przez krokiet Zobacz posta
    Zaraz zaraz
    Jest jaki¶ przedzia³ lat produkcji w którym by³y robione silniki z vanosami? To od którego roku zaczêto wprowadzaæ vanosy?
    o ile mnie pamiêæ nie myli, to 3.0 i 4.0 by³y bez vanosa, natomiast 3,5 i 4,4 na vanosie, to samo chyba by³o z 5.0 i 5.4

a co do "bulgotania" amerykañców - to wynika tylko i wy³±cznie z budowy silnika i pó³kolistych komór spalania (hemi ;p) i nie ka¿de amerykañskie V8 tak bulgocze... nie mniej jednak to piêkny d¼wiêk ;) osobi¶cie chorujê na firebirda z takim motorem i to prawdopodobnie bêdzie moje drugie auto

poza tym... 2.8 w bmw serii 7, to moim zdaniem troszeczkê za ma³o, aczkolwiek do spokojnej jazdy wystarczy, 3.0 niby ma niewiele wiêksz± pojemno¶æ, ale to ju¿ jednak 8 garów i V... i lepiej radzi sobie z dolnym zakresem obrotów ni¿ 2.8 na zmiennych fazach rozrz±du - i ¿adna si³a nie przekona mnie, ¿e jest inaczej bo je¼dzi³em 2.8 przez 4 lata ;p

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    G12 740i, ex F10 525d xDrive, E38 728iA
    Sk±d
    I³awa
    Panowie od jakiego¶ czasu je¿d¿ê 728iA i muszê powiedzieæ, ¿e pomimo obaw po lekturze forum, to ten silnik radzi sobie ca³kiem nie¼le z t± bud±. Wcze¶niej je¼dzi³em lekko d³ubniêtym nissanem primer± 2.0, który mia³ ponad 140 KM przy wadze 1300 kg i muszê powiedzieæ, ¿e osi±gi beemki s± trochê lepsze od primery. Uwa¿am, ¿e do normalnego je¿d¿enia na co dzieñ, 2.8 jest wystarczaj±cym motorem.

Vip Vip Awatar Jakub
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    Wlkp.Zduny k.Krotoszyna
    Zdrowe 2.8 i max 3 osoby na aucie daj± frajdê z jazdy. Kiedy¶ zapakowa³em ca³e autko i w drogê to nie mog³em poznaæ auta... Spalanie tego silnika by³o BARDZO ma³e wiêc polecam

B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Cytat Zamieszczone przez kris13 Zobacz posta
    Uwa¿am, ¿e do normalnego je¿d¿enia na co dzieñ, 2.8 jest wystarczaj±cym motorem.
    Oczywi¶cie ¿e tak, niestety opinia jaka panuje odno¶nie osi±gów tego motoru wychodzi przewa¿nie od w³a¶cicieli modeli 740 i 750. A jest ona s³uszna bo w porównaniu z nimi 728 nie jedzie. Takie s± fakty a jak kto¶ zaprzecza to po prostu niema do¶wiadczenia i tyle.
    Tak¿e nie zra¿aæ siê, 728 to fajny motor i daje radê pod warunkiem ¿e jaki¶ uprzejmy kolega nie da siê przejechaæ 740 czy czym¶ równie mocnym ;D.
    Ostatnio edytowane przez joe white ; 17-10-2011 o 09:00

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2010
    BMW
    E38 728i '99
    Sk±d
    Kêdzierzyn-Ko¼le
    Cytat Zamieszczone przez joe white Zobacz posta
    nie da siê przejechaæ 740 czy czym¶ równie mocnym ;D.
    Ja zanim kupi³em samochód je¼dzi³em mo¿e z 13-16 szt. e38, z czego wszystkie poza dwoma by³y 4.4, jednej 2.8 nie uda³o mi siê kupiæ (dj ;-) ) a drug± kupi³em... jak pisa³em wcze¶niej, chcia³bym 4.4, ale przyjdzie na to dopiero czas. Na razie 2.8 jest ok, w mie¶cie nie da rady porównaæ 2.8 -4.4 bo brak mo¿liwo¶ci, na autostradzie dopiero widaæ przewagê tego motoru. Chcia³bym go tylko i wy³±cznie ze wzglêdu na zapas mocy, która daje pewien spokój psychiczny na drodze.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •