Wlozyli taki silnik- 2,5 TDS ;) + automat
A co do 2.8 to jezdzilem e39 z tym silnikiem i manualem. Radzila sobie calkiem niezle naprawde.
Pisalem wczesniej ze przed kkupnem 7er dlugo bralem pod uwage ten silnik. Ale egzemplarze byly nieciekawe i wyposazeniowo bylo kiepsko.
W sumie nie jezdzilem 7er z tym silnikiem ale majac porownanie z piatka -polecam
Moi Drodzy...ja swoja 740iL w E32 je¿d¿ê od 7 lat...tutaj w Norwegii mam jeszcze W124 E320 Kombi i tam 220 koni daj± frajdê z jazdy ale 728i jest po prostu do 7 silnikiem wystarczjacym...pewnie,¿e jak wsiadê w MB to czuje,¿e jest tam du¿o mocy wiêcej ale komfort...no niestety,nie ma sie co oszukiwaæ...7 to 7.Teraz 740k± nie je¿d¿e za czêsto bo tylko jak jestem w PL a tak d³uga ¶licznotka stoi w gara¿u.Oczywiste jest to ,¿e jak sie poje¼dzi 4.4 czy 5.4 to potem mo¿na siê pomyliæ i wysi±¶æ z 2.8 w czasie jazdy.Kwestia czego sie oczekuje od auta...tutaj w Norway ceny mandatów sa ogromne i limit predkosci bardzo ograniczony...2.8 w zupe³no¶ci wystarczy.Poza tym s³ysza³em i czyta³em,¿e 2.8 to bardzo wytrzyma³y i chyba najmniej awaryjny silnik z ca³ej gamy.Jednak Koledze,który zacz±l te dyskusjê polecam silnik V8...wtedy nie bedzie mia³ watpliwo¶ci czy dokona³ dobrego wyboru.Pozdrawiam.
Ja ju¿ mam trzeci± e38 V8 ( kazd± z innym silnikiem) i najbardziej zadowolony jestem z ostatniej mimo pewnych wydatków na turbo czy inne duperelki jakie poczyni³em. Spalanie temat rzeka ale prowadzê od 2 lat statystykê która za³±czona jest w podpisie. Przeniesienie mocy na ko³a najwieksze z po¶ród wszystkich e38 (560Nm) wiec trzeba uwa¿aæ by nie kupiæ z padaj±c± ASB