Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 41 do 50 z 85

W±tek: [E38] Co¶ dla pocz±tkuj±cego.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar marek1132
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Sk±d
    Czêstochowa
    Jedyn± zalet± v12 jest bardzo dobre przyspieszenie,innych zalet tego silnika nie widzê,tak¿e jak je¼dzisz tylko po mie¶cie kupno v12 mija siê z celem,tak jak pisa³em na pocz±tku 2.8 lub najmniejsze v8 (m60b30) i je¶li podoba ci siê amerykañski d¼wiêk v8 to przeróbka wydechu i bêdziesz zadowolony :)Specyficzn± pracê silnika v8 nie uwa¿am za wie¶,wie¶ jest wtedy gdy kto¶ tego typu przeróbki dokonuje w czterocylindrowych popychad³ach o pojemno¶ci 1.4,wtedy faktycznie zgrzytaj± zêby kiedy tego siê s³ucha.
    Ostatnio edytowane przez marek1132 ; 07-10-2011 o 17:28
    "My¶lenie to najciê¿sza praca z mo¿liwych i pewnie dlatego tak niewielu j± podejmuje." - Henry Ford

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Szczygie³
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    7 e32
    Sk±d
    Stêszew ok. Poznania
    moim skromnym zdaniem delikatny nie przesadzony pomruk cieszy ucho gdy jedzie sie rekreacyjnie na przejazdzke bez wariacji

Cytat Zamieszczone przez siwymetal Zobacz posta
    cisza i wygoda to jest to po co kupuje siê 7er
    Trafi³e¶ w sedno kolego. Niestety sporo osób po zakupie 7er nadal my¶li ¿e to wy¶cigówka do tuningu. Tak¿e koledze autorowi tematu polecam seriê 5. Bêdziesz z niej bardziej zadowolony bo przy silniku 3.0 V8 jest znacznie zrywniejsza ni¿ 7er z racji masy (czytaj szybciej a taniej).

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    Nie mam jeszcze
    Sk±d
    Olsztyn
    W e39 nie ma 3 litry V8 jest R6 i to po lifcie za któr± trzeba zap³aciæ sporo.
    Bo ja w miesi±cu jak zrobiê 500 km to ju¿ bêdzie du¿o ;) I to po mie¶cie bo w trasy nie planuje.
    Jeszcze siê zobaczy co wezmê czy e39 czy e38.
    Ostatnio widzia³em na allegro V12 z rozwalon± skrzyni± za 15 ty¶. To s± normalne ceny czy one s± tak dowalone ¿e ju¿ nikt ich nie kupuje?
    Ostatnio edytowane przez krokiet ; 07-10-2011 o 19:20

Kurczê masz racjê, pomyli³o mi siê z E34 (tam by³o 3.0 V8).
    Ceny s± kosmiczne, w ¿adnym stopniu nie odzwierciedlaj± kosztów pó¼niejszych napraw i eksplantacji. Kupuj±c za 15k bêdziesz sporo dok³ada³ bo kto¶ kto ma zrobione auto i nie sprzedaje szrota bêdzie z tob± rozmawia³ dopiero przy kwocie oko³o 30k.
    Ostatnio edytowane przez joe white ; 07-10-2011 o 19:53

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2010
    BMW
    s280 w140
    Sk±d
    UK
    Mia³em 740 benzyna bez vanosow - super motor ale pali jak smok :]
    Jak kto¶ du¿o je¼dzi jest to nieop³acalne
    przesiad³em siê w diesla e39 530d zrobionego na 240hp i ponad 500nm
    je¶li masz wybór to bierz diesla, mój jest osi±gami równy co zdrowa 740 a pali 3x mniej :).
    Minusem jest oczywi¶cie tylko i wy³±cznie dzwiek silnika ale da siê przywykn±æ.
    Pozdrawiam

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    wciaz szukam 7er longa
    Sk±d
    Swiebodzice
    no disel napewno spali mniej niz benzyniak ale jak dla mnie to np disel odpada bo ja lubie dzwiek benzyny - poki co to tylko dzwiek R6 ale jest bomba . Autorze , tak jak pisza wyzej - ceny za zadbane 7 er np 5.0 lub 5.4 nie zejda ponizej 25k , a ze na alle.. lub otom... ceny sa jakie sa to sam dokonujesz wyboru . szczerze? ja juz pare m-cy szukam 750 albo 740 i moge na palcach jednej reki policzyc naprawde zadbane znalezione sztuki . Jest jedna na alleg.. 740 z gazem i widac ze zadbana , wiadomo ze zdjeci i gadki sprzedajacego nie ma co wnioskowac ale tej sztuce zaufalbym najbardziej z posrod wszystkich innych . tylko ze rocznik mi nie odpowiada i mala obawa do gazu ( jeszcze szukam tematu na forum zwiazanego z gazem w 7er ale cienko mi to idzie) poza tym naprawde wszystko wyglada ok w tym egzemplarzu. sory za OT ale sam szukam 7er a nie chce zakladac nowego osobnego tematu ,a jak wiadomo kto szuka to lepiej niech pyta bo wie wiecej

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    Nie mam jeszcze
    Sk±d
    Olsztyn
    #up
    Podaj linka do samochodu zobaczê te¿ sobiê. Bo w zasadzie mnie interesuj± samochody do 1996r.

No diesla chcia³bym ale spali mniej a siê posypie co¶ z osprzêtu i tyle z oszczêdzania.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar arturo193
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    W planach E38 750i
    Sk±d
    Norwegia
    Cytat Zamieszczone przez drakula24 Zobacz posta
    Mia³em 740 benzyna bez vanosow - super motor ale pali jak smok
    No to niestety ale miale¶ pewnie uszkodzone sondy...moja 740iL przed wymian± sond palila kosmiczne ilo¶ci...po wymianie pali mniej ni¿ poprzednia E32 730i R6,ktor± mia³em...na 100% mia³e¶ co¶ nie tak z sondami albo kompem bo M60B40 jest mocnym ale wcale nie spalaj±cym du¿o paliwa silnikiem.Pozdrawiam.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    Nie mam jeszcze
    Sk±d
    Olsztyn
    Cytat Zamieszczone przez arturo193 Zobacz posta
    No to niestety ale miale¶ pewnie uszkodzone sondy...moja 740iL przed wymian± sond palila kosmiczne ilo¶ci...po wymianie pali mniej ni¿ poprzednia E32 730i R6,ktor± mia³em...na 100% mia³e¶ co¶ nie tak z sondami albo kompem bo M60B40 jest mocnym ale wcale nie spalaj±cym du¿o paliwa silnikiem.Pozdrawiam.
    Albo dla niego powiedzmy 18 litrów to du¿o a dla Ciebie np. 20 litrów to normalka. A dla innych 10 to ju¿ olaboga jaki smok ;d

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •