Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 85

Wątek: [E38] Coś dla początkującego.

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Jedyną zaletą v12 jest bardzo dobre przyspieszenie,innych zalet tego silnika nie widzę,także jak jeździsz tylko po mieście kupno v12 mija się z celem,tak jak pisałem na początku 2.8 lub najmniejsze v8 (m60b30) i jeśli podoba ci się amerykański dźwięk v8 to przeróbka wydechu i będziesz zadowolony :)Specyficzną pracę silnika v8 nie uważam za wieś,wieś jest wtedy gdy ktoś tego typu przeróbki dokonuje w czterocylindrowych popychadłach o pojemności 1.4,wtedy faktycznie zgrzytają zęby kiedy tego się słucha.
    Ostatnio edytowane przez marek1132 ; 07-10-2011 o 16:28
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

Początkujący Użytkownik Awatar Szczygieł
    BMW
    7 e32
    moim skromnym zdaniem delikatny nie przesadzony pomruk cieszy ucho gdy jedzie sie rekreacyjnie na przejazdzke bez wariacji

Cytat Zamieszczone przez siwymetal Zobacz posta
    cisza i wygoda to jest to po co kupuje się 7er
    Trafiłeś w sedno kolego. Niestety sporo osób po zakupie 7er nadal myśli że to wyścigówka do tuningu. Także koledze autorowi tematu polecam serię 5. Będziesz z niej bardziej zadowolony bo przy silniku 3.0 V8 jest znacznie zrywniejsza niż 7er z racji masy (czytaj szybciej a taniej).

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Nie mam jeszcze
    W e39 nie ma 3 litry V8 jest R6 i to po lifcie za którą trzeba zapłacić sporo.
    Bo ja w miesiącu jak zrobię 500 km to już będzie dużo ;) I to po mieście bo w trasy nie planuje.
    Jeszcze się zobaczy co wezmę czy e39 czy e38.
    Ostatnio widziałem na allegro V12 z rozwaloną skrzynią za 15 tyś. To są normalne ceny czy one są tak dowalone że już nikt ich nie kupuje?
    Ostatnio edytowane przez krokiet ; 07-10-2011 o 18:20

Kurczę masz rację, pomyliło mi się z E34 (tam było 3.0 V8).
    Ceny są kosmiczne, w żadnym stopniu nie odzwierciedlają kosztów późniejszych napraw i eksplantacji. Kupując za 15k będziesz sporo dokładał bo ktoś kto ma zrobione auto i nie sprzedaje szrota będzie z tobą rozmawiał dopiero przy kwocie około 30k.
    Ostatnio edytowane przez joe white ; 07-10-2011 o 18:53

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    s280 w140
    Miałem 740 benzyna bez vanosow - super motor ale pali jak smok :]
    Jak ktoś dużo jeździ jest to nieopłacalne
    przesiadłem się w diesla e39 530d zrobionego na 240hp i ponad 500nm
    jeśli masz wybór to bierz diesla, mój jest osiągami równy co zdrowa 740 a pali 3x mniej :).
    Minusem jest oczywiście tylko i wyłącznie dzwiek silnika ale da się przywyknąć.
    Pozdrawiam

Początkujący Użytkownik
    BMW
    wciaz szukam 7er longa
    no disel napewno spali mniej niz benzyniak ale jak dla mnie to np disel odpada bo ja lubie dzwiek benzyny - poki co to tylko dzwiek R6 ale jest bomba . Autorze , tak jak pisza wyzej - ceny za zadbane 7 er np 5.0 lub 5.4 nie zejda ponizej 25k , a ze na alle.. lub otom... ceny sa jakie sa to sam dokonujesz wyboru . szczerze? ja juz pare m-cy szukam 750 albo 740 i moge na palcach jednej reki policzyc naprawde zadbane znalezione sztuki . Jest jedna na alleg.. 740 z gazem i widac ze zadbana , wiadomo ze zdjeci i gadki sprzedajacego nie ma co wnioskowac ale tej sztuce zaufalbym najbardziej z posrod wszystkich innych . tylko ze rocznik mi nie odpowiada i mala obawa do gazu ( jeszcze szukam tematu na forum zwiazanego z gazem w 7er ale cienko mi to idzie) poza tym naprawde wszystko wyglada ok w tym egzemplarzu. sory za OT ale sam szukam 7er a nie chce zakladac nowego osobnego tematu ,a jak wiadomo kto szuka to lepiej niech pyta bo wie wiecej

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Nie mam jeszcze
    #up
    Podaj linka do samochodu zobaczę też sobię. Bo w zasadzie mnie interesują samochody do 1996r.

No diesla chciałbym ale spali mniej a się posypie coś z osprzętu i tyle z oszczędzania.

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez drakula24 Zobacz posta
    Miałem 740 benzyna bez vanosow - super motor ale pali jak smok
    No to niestety ale mialeś pewnie uszkodzone sondy...moja 740iL przed wymianą sond palila kosmiczne ilości...po wymianie pali mniej niż poprzednia E32 730i R6,ktorą miałem...na 100% miałeś coś nie tak z sondami albo kompem bo M60B40 jest mocnym ale wcale nie spalającym dużo paliwa silnikiem.Pozdrawiam.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Nie mam jeszcze
    Cytat Zamieszczone przez arturo193 Zobacz posta
    No to niestety ale mialeś pewnie uszkodzone sondy...moja 740iL przed wymianą sond palila kosmiczne ilości...po wymianie pali mniej niż poprzednia E32 730i R6,ktorą miałem...na 100% miałeś coś nie tak z sondami albo kompem bo M60B40 jest mocnym ale wcale nie spalającym dużo paliwa silnikiem.Pozdrawiam.
    Albo dla niego powiedzmy 18 litrów to dużo a dla Ciebie np. 20 litrów to normalka. A dla innych 10 to już olaboga jaki smok ;d

Uprawnienia umieszczania postów