Koledzy "spokojnie" bo widzę że trochę atmosfera zgęstniała , myślę że każdy ma szansę się wypowiedzieć (w ten czy inny sposób nie obrażając nikogo) bo po to jest to czy inne forum a co do wskazówek jakie są zawarte w Waszych postach to wiadomo że każdy z potencjalnych zainteresowanych danym tematem odbierze to na swój sposób jedni zaraz biegną do garażu a drudzy dalej i dalej pytają . A wracając do tematu to jak mi dzisiaj czas pozwoli to sprawdzę wasze podpowiedzi a jak nie to po niedzieli i dam znać jak i co wyszło. pozdro............................................ .................
Sprawdziłem swoje "kochane" lampki i niestety nie ma w nich tej dźwigienki do przestawiania na prawą czy lewą stronę ani w tej dobrej ani w drugiej która świeci inaczej. Obie lampy mają oznaczenie "013" to chyba Luxemburg to powinny być OK. a jednak nie. Co pozostaje? Czy tylko kupno nowej? pozdro............
Lampy poliftowe zwykle niestety nie maja mozliwosci przelaczania... trzeba w nich zmienic szkla wtedy beda europejskie - nie da sie ich obrocic lub cos w tym stylu
Odnosnie lamp przedliftowych to kolega Sebobass ma racje przelacznik wyrownuje snop swiatla a nie w 100% zmienia lampy na "nasze" :)
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Przeróbka przesłon soczewek.
Inna opcja, poszukaj od razu soczewek biksenonowych np. z E60 europejskiej. Opis jak przerobić lampy jest na forum
W przedliftach które miałem w łapach można było przestawić opcje z angli na us(symetryczne), albo z europy na us.
Podobnie było w polifcie. Angola nie dało się przestawić na europę, jedynie na US.
Żeby mieć europę, należy przesłonę w soczewce przerobić na odwrót.
W przedlifcie pomiędzy lampami jest taki czerwony plastik, to on służy do przestawiania.
W polifcie z tego co kojarzę jest okienko od góry lampy jak w e39 i blaszką przestawia się przesłonę.
Najgorzej z przeróbką zwykłych lamp poliftowych(bez soczewki) Można spróbować szkło obrócić, ale nie gwarantuje, że się da.
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
W anglikach(soczewka, a więc ksenon) po lifcie była możliwość przełączania przesłony z angli na US o czym pisałem wcześniej.Lampy poliftowe zwykle niestety nie maja mozliwosci przelaczania...
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 10-10-2011 o 17:28
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Ja mam niestety poliftowe zwykłe bez soczewki więc chyba zostanie wymiana całej lampy . dzieki za pomoc !!! pozdro..........
PS: nie rozumiem tylko skąd w lampie z Luxemburga 013 szkło od anglika??? długie OK>
Ostatnio edytowane przez maniek42 ; 09-10-2011 o 18:27
To teraz pytanie z mojej strony. Posiadam lampy angielskie po liftowe bez soczewki, czy jest możliwość przełożenia szkieł z przed liftu?? Przyglądałem się też poliftowym i przedliftowym xenonom i wpadłem na pomysł wybebeszenia przedliftowej lampy i wsadzenia wszystkiego w moją po lifcie wraz z soczewką itp.. Jak sądzisie, jest taka możliwość? Przedliftowe lampy można niedrogo wyrwać, a oddaje auto do przekładki więc chcę coś z lampami wymyśleć aby nie kupować za kosmiczne pieniądze wersji EU a żeby przeszło to przegląd.