Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Lampy przednie i ich oznaczenie.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar sebobass
    BMW
    e66 750Li

Tu masz zdjęcia przed i po przełączeniu zajmuje to dosłownie 2 sekundy.

Zaawansowany Użytkownik Awatar maniek42
    BMW
    E 38 728iA/99r.
    Koledzy "spokojnie" bo widzę że trochę atmosfera zgęstniała , myślę że każdy ma szansę się wypowiedzieć (w ten czy inny sposób nie obrażając nikogo) bo po to jest to czy inne forum a co do wskazówek jakie są zawarte w Waszych postach to wiadomo że każdy z potencjalnych zainteresowanych danym tematem odbierze to na swój sposób jedni zaraz biegną do garażu a drudzy dalej i dalej pytają . A wracając do tematu to jak mi dzisiaj czas pozwoli to sprawdzę wasze podpowiedzi a jak nie to po niedzieli i dam znać jak i co wyszło. pozdro............................................ .................

BMW
    E 38 728iA/99r.
    Sprawdziłem swoje "kochane" lampki i niestety nie ma w nich tej dźwigienki do przestawiania na prawą czy lewą stronę ani w tej dobrej ani w drugiej która świeci inaczej. Obie lampy mają oznaczenie "013" to chyba Luxemburg to powinny być OK. a jednak nie. Co pozostaje? Czy tylko kupno nowej? pozdro............

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez maniek42 Zobacz posta
    Sprawdziłem swoje "kochane" lampki i niestety nie ma w nich tej dźwigienki do przestawiania na prawą czy lewą stronę ani w tej dobrej ani w drugiej która świeci inaczej. Obie lampy mają oznaczenie "013" to chyba Luxemburg to powinny być OK. a jednak nie. Co pozostaje? Czy tylko kupno nowej? pozdro............
    Lampy poliftowe zwykle niestety nie maja mozliwosci przelaczania... trzeba w nich zmienic szkla wtedy beda europejskie - nie da sie ich obrocic lub cos w tym stylu

Odnosnie lamp przedliftowych to kolega Sebobass ma racje przelacznik wyrownuje snop swiatla a nie w 100% zmienia lampy na "nasze" :)
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Przeróbka przesłon soczewek.

Inna opcja, poszukaj od razu soczewek biksenonowych np. z E60 europejskiej. Opis jak przerobić lampy jest na forum

W przedliftach które miałem w łapach można było przestawić opcje z angli na us(symetryczne), albo z europy na us.
    Podobnie było w polifcie. Angola nie dało się przestawić na europę, jedynie na US.
    Żeby mieć europę, należy przesłonę w soczewce przerobić na odwrót.

W przedlifcie pomiędzy lampami jest taki czerwony plastik, to on służy do przestawiania.
    W polifcie z tego co kojarzę jest okienko od góry lampy jak w e39 i blaszką przestawia się przesłonę.

Najgorzej z przeróbką zwykłych lamp poliftowych(bez soczewki) Można spróbować szkło obrócić, ale nie gwarantuje, że się da.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Lampy poliftowe zwykle niestety nie maja mozliwosci przelaczania...
    W anglikach(soczewka, a więc ksenon) po lifcie była możliwość przełączania przesłony z angli na US o czym pisałem wcześniej.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    W anglikach(soczewka, a więc ksenon) po lifcie była możliwość przełączania przesłony z angli na US o czym pisałem wcześniej.
    Mowa o lampach POLIFTOWYCH zwyklych (NIE XENON) - tam nie ma soczewki i nie ma tez mozliwosci przelaczania, w xenonach owszem jest to mozliwe
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 10-10-2011 o 17:28
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

BMW
    E 38 728iA/99r.
    Ja mam niestety poliftowe zwykłe bez soczewki więc chyba zostanie wymiana całej lampy . dzieki za pomoc !!! pozdro..........

PS: nie rozumiem tylko skąd w lampie z Luxemburga 013 szkło od anglika??? długie OK>
    Ostatnio edytowane przez maniek42 ; 09-10-2011 o 18:27

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 728i
    To teraz pytanie z mojej strony. Posiadam lampy angielskie po liftowe bez soczewki, czy jest możliwość przełożenia szkieł z przed liftu?? Przyglądałem się też poliftowym i przedliftowym xenonom i wpadłem na pomysł wybebeszenia przedliftowej lampy i wsadzenia wszystkiego w moją po lifcie wraz z soczewką itp.. Jak sądzisie, jest taka możliwość? Przedliftowe lampy można niedrogo wyrwać, a oddaje auto do przekładki więc chcę coś z lampami wymyśleć aby nie kupować za kosmiczne pieniądze wersji EU a żeby przeszło to przegląd.

Uprawnienia umieszczania postów