Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Skrzynia 6hp26 w e65 wrzuca P po otwarciu drzwi w czasie jazdy, da sie to zmienic ?

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Roobs Zobacz posta
    zobacz czy ktoś ci nie grzebał w "kostkach" pod siedzeniem, mam na myśli ominiecie maty fotela, która była uszkodzona i aby nie wyświetlał się błąd przelutowano kabelki :)
    Myslisz ze to moze byc przyczyna ?

Mysle ze chodzi raczej o jakis parametr w sterownikach.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    u mnie się tak stało po "ominięciu czujnika maty" a wcześniej nie było problemu z jazdą przy otwartych drzwiach:/

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 730d
    Naprowadzcie mnie jak to sprawdzić. Czy mata jest ominieta.
    Poprzedni właściciel informował mnie,że deaktywował gong nie zapietych pasów. Po przekreceniu zapłonu podobnie jak wszystkie kontrolki zapala sie na chwile od sysetmu poduszek i gaśnie co sugeruje,że system sprawny. Jednakże jak siądzie kierowca lub pasażer z boku nie ma żadnej informacji wizualnej na wyświetlaczu oraz gongu o nie zapietych pasach.

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Gong niezapietych pasow deaktywuje sie elektronicznie poprzez mala zmiane zawartosci w pliku sterownika odpowiedzialnego za system bezpieczenstwa.

Z tego co wiem system ten dziala tylko przy siedzeniu kierowcy (musze to jeszcze dla pewnosci sprawdzic).

Deaktywacja gongu nie ma na pewno do czynienia z tym ze samochod wrzuca P po otworzeniu drzwi.

Jezeli posiadasz komputer z INPA i interfejs zczytaj zawartosc wszystkich sterownikow do jednego pliku i wstaw ja tutaj.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 730d
    Zajrzałem pod fotel i za kostką konczy sie kabelek. Jest połączony i zabezpieczony koszulką. Zatem mata wyłączona. Czy takie ominięcie maty nie wpłynie niekorzystnie na bezpieczeństwo jazdy?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 728i '99
    Jak sterownik nie widzi zajętej maty to ponoć poducha nie wystrzela, musiałbyś sprawdzić w inpie

Początkujący Użytkownik Awatar mrsiwek
    BMW
    745i E65
    Maty są dokładnie po to, aby przy "dzwonie" nie wywalało wszystkich jaśków... bo jeśli nie jedzie nikt jako pasażer to i po co? U mnie maty i połączenia są raczej całe, ale też nie ruszę z otwartymi drzwiami a nawet tocząc się powoli jak otworze drzwi wrzuci P - i z tego co kiedyś szukałem po necie jest to opcja którą można wlaczyc/wyłączyć

Uprawnienia umieszczania postów