Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: nie działa jeden cylinder silnik m60b40

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    świeca bkr5 jest o stopień cieplejsza od fabrycznej bkr6, co oznacza,że wolniej odprowadza ciepło. masz jakiś nalot (nagar, smoła, olej) na tej starej świecy? jeśli tak to sprawdź kompresje - byc może jest słaba i masz niecalkowite spalanie mieszanki, w wyniku ktorego na zimniejszej świecy osadza się nagar i wkoncu cylinder przestaje wogóle palic. ewentualnie do cylindra dostaje się olej w duzej ilości i zabrudza świecę. spotkalem sie juz z takim przypadkiem w m60. mozesz sprobowac troche pojezdzic na tej cieplejszej świecy, a nóż bedzie wystarczająco gorąca by ten syf w czasie rzeczywistym przepalac :) ale podejrzewam, ze ta świeca tylko wydluzy czas pracy cylindra, a w koncu i tak się zabrudzi.
    Ostatnio edytowane przez dobrus ; 05-10-2011 o 12:17

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e34,e32,e38 740iA 1994r
    świeca wygląda na czystą, ale ogólnie osłab mi silnik naprawdę wydaje mi się że to zatkany kat ,po niedzieli biore się za katalizatory i odme też mam kupioną ,na kompie żadnych błędów a ciekawe czy ten czujnik od wałka rozrządu nie jest zepsuty i daje słabszy sygnał na ten cylinder a ta świeca jest bardziej czuła i działa,muszę sprawdzić jeszcze kompresję na tym cylindrze,oby to tylko był zapchany kat bo niechciał bym robić remontu silnika,dziwne bo jeszcze niedawno silnik był mocny i zrywny a tu naraz taka dziwna usterka
    sławomir

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e34,e32,e38 740iA 1994r
    dzisiaj sprawdziłem kompresję na tym garku wyszło-13
    sławomir

Uprawnienia umieszczania postów