Do przedliftu ten pioneer mógłby podejść. Do poliftu już niestety nie. Ew. będzie działać zmieniarka z E39/E46 ale to inny kształt.
Do przedliftu ten pioneer mógłby podejść. Do poliftu już niestety nie. Ew. będzie działać zmieniarka z E39/E46 ale to inny kształt.
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Czym się różni zmieniarka przed i po lifcie???
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
ta pierwsza to zwykła zmieniarka analogowa, a ta druga to zmieniarka z wyjściem cyfrowym do systemu DSP po lifcie , wszystko zalezy czy masz zwykłe audio czy z DSP (zmieniarka ma oznaczenie PI)
Zmieniarka PI była w każdym polifcie(nie było już tej starej), niezależnie czy było DSP czy nie.
Różnica jest w sterowaniu. Po prostu był to kolejny element sterowany po linii cyfrowej(bodajże I-bus). Stara była sterowana nieco inaczej
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
cursor dzięki za odpowiedź, będę szukał zmieniarki poliftowej razem z kablem. Zastanawiam się jeszcze nad zmieniarką mp3 z allegro, ale sprzedawca nie jest w stanie mi powiedzieć czy będzie działać z moim radiem becker bm24 tmc, może Ty wiesz?
Z tego co czytałem na zagranicznych forach to pod koniec E39 i E46 była takowa zmieniarka dostępna tylko w połączeniu z BM54, potrzebne jest z tego co kojarzę jeszcze włączenie takiej funkcji w tunerze, jeśli pochodzi z wersji bez MP3
Henry Ford
a czy ktoś się orientuje czy taką zmieniarkę PI da się naprawić? Problem to zero reakcji na zasilanie. Pytałem w serwisie rtv to powiedzieli mi, że ciężko będzie i potrzebują do tego radia które współpracowało ze zmieniarką :)
Do samego uruchomienia nie potrzebują radia.
Zmieniarka po włożeniu magazynka(albo podaniu zasilania i on w niej będzie) zacznie sprawdzać czy ma komplet płyt.
Henry Ford
dzięki, chciałem przyznać pkt reputacji, ale system zabrania :( muszę najpierw rozdać innym