Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 73

Wątek: akumulator bmw e65

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
    Przy okazji podepnę się pod wątek. Chcę kupić nowy AKU, bo obecny odmówił posłuszeństwa po 2 dniowym postoju. Doładowanie nic nie daje. Szukałem AKU konkretnie do 730d e65 z katalogu Bosch i pokazało jeden wybór: Akumulator Bosch Silver S6 95AH AGM - 0092S60020 (podobno bardzo polecane ze względu ilości odbiorników). Czy jest alternatywa? czy warto oszczędzać i szukać tańszego zamiennika?
    Nie potrzebujesz aku żelowego AGM, a to że z katalogu Boscha Ci tak pokazało to zostawiam Twojej indywidualnej interpretacji.

Kup 95Ah jakiś markowy, zapłacisz połowę tego co za żelowy.
    pozdrawiam Bartek

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Żelowy dobry, jednak czy aż na tyle że warto aby sporo dopłacać. Ja mam "zwykły" i śmiga bez problemu 4 lata ( bez meldowania)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d :)
    ja za ako dalem 1000zl,ale podobno nie do zajechania. bosha z jakimis tam plytkami czy cos takiego :P

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    Cytat Zamieszczone przez bmw Zobacz posta
    u siebie jak podpialem pod maska to nic sie nie naladowal - auto stalo cala dobe podpiete, i tylko przyciski sie swiecily od foteli.
    Aku naladowal sie po kilku godzinach gdy wypialem go z instalacji. Po odlaczeniu aku przez dwa tygodnie nie moglem dojsc ladu z autem, elektryka szalala ale po kolei wszystko samo wracalo do normy. Nigdy wiecej nie dopuscilem do rozladowania :)
    Kolego a nie ładowałeś przypadkiem akumulatora żelowego ( AGM ) zwykłym prostownikiem??? Bo to zabójstwo dla takiego akumulatora!!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 3.0D 2003r marzec 218km
    Podpinajac sie pod temat mam pytanie: moj akku jest juz chyba trup: rano odpala, jade 20km do sklepu, ide na zakupy, po 20min wracam, przycisk start i.. Pol obrotu silnika i koniec!? To chyba najlepiej mowi o tym ze aku jest juz do wyrzucenia? Mam 5l kwasu ktory ojciec mi zalatwil zeby wymienic w akumulatorze (specjalnie produkowany do aku). Jest sens walczyc z tym akku, wymieniac plyny, ladowac i to wszystko robic? Czy to definitywnie nic nie da i trzeba szukac nowego akumulatora? PoZdrawiam

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    nie ma sensu kombinowania, najprawdopodobniej i tak masz już jakiś aku bezobsługowy więc nie wiem jak byś tam chciał coś dolać.. Jak by szło tak łatwo wskrzesić baterie to nikt by ich nie wymieniał a e65/66 potrzebuje dużooo prądu !

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Ja mam akumulator wymieniony, wsadzilem miesieczny akku z mercedesa oryginal, jet obslugowy, ma korki do uzupelniania na gorze. Z tym ze to bylo jakies 4 mce temu, jak mialem problemy z pozeraniem pradu przez bmke (auto nie usypialo sie) i zdarzylem go troche zajezdzic w tym czasie. Plyn mam, czasu troche tez, bo nie jest to jedyne auto w domu, wiec mam czas na ekperyment. Nowy akku kosztuje tu ok. 180f (mieszkam w uk) wiec pomyslalem, ze moze to my cos pomoc. Banka 5l kosztowala 20zl, wiec koszt eksperymentu w porownaniu do nowego akku zaden. Interesuje mnie tylko czy to nie syzufowa praca..?!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    daj sobie spokój elektrolit z aku to bardzo żrąca ciecz, a wymianą i tak nic nie osiągniesz

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e66 745LI 2003r
    Nie dziwi cię fakt że rano odpala a po 20km nie?! Ja bym się rozrusznika prędzej przyczepił niż akumulatora. Przecież ten aku po przejechanie 20km wcale nie jest gorzej naładowany niż rano.
    Ostatnio edytowane przez kajciu ; 13-01-2013 o 19:50

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    No nie bardzo, bo kontrolki od razu gasna, zaczyna swirowac auto z powodu braku pradu. Po podlaczeniu kabli, po 2-3 min jestem w stanie odpalic auto. Ktorys mechanik rzucil mi haslo, ze akku ma przerwe... Nie wiem jak to fizycznie wyglada, ale na to wyglada.

Uprawnienia umieszczania postów