Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 73

Wątek: akumulator bmw e65

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e66 745LI 2003r
    No to nie rozumiem czemu pytasz co się dzieje ale podajesz połowę informacji. Naprawa tego co opisałeś jest banalnie prosta-drugi akumulator i się sprawa wyjaśni:D albo akumulator albo rozrusznik

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 3.0D 2003r marzec 218km
    No juz Ci tlumacze, jak nie zrozumiales: interesuje mnie to, czy da rade reaktywowac ten akku czy nie ma sensu z nim walczyc. Moje pytanie nie brzmialo co jest powodem usterki, tylko czy jest sens lac swiezy elektrolit do akku!? Pozdro

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive
    Nie , bo masz aku bezobsługowy.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e66 745LI 2003r
    Kwas(elektrolit) w akumulatorze się nie zużywa! Ewentualnie odparowuje z niego część wody i tylko wtedy należy uzupełnić brakującą część wodą destylowaną, nigdy kwasem bo zmieni się stężenie kwasu. Jeżeli dolałeś kiedyś do akumulatora kwas zamiast wody destylowanej to prawdopodobnie aku jest teraz zasiarczony i nadaje się do wyrzucenia. Jak wymienisz cały elektrolit to będziesz miał dalej zjeb..y akumulator tylko z nowym kwasem:p . Zabieg wymiany elektrolitu ma sens tylko kiedy ten akumulator miał by z jakiegoś powodu zamiast elektrolitu np. połowę jakiś mułów lub osadów co powodowało by zmniejszenie jego skuteczności-tylko skąd by miały być?
    Ostatnio edytowane przez kajciu ; 14-01-2013 o 07:19

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    Cytat Zamieszczone przez bksjb Zobacz posta
    No juz Ci tlumacze, jak nie zrozumiales: interesuje mnie to, czy da rade reaktywowac ten akku czy nie ma sensu z nim walczyc. Moje pytanie nie brzmialo co jest powodem usterki, tylko czy jest sens lac swiezy elektrolit do akku!? Pozdro
    Nie ma sensu nic robić - szkoda czasu!!! lepiej kupić coś dobrego. Co do twoich objawów to ewidentnie twój mechanik ma rację- akumulator ma przerwę. Raz jest super i pod miernikiem nic nie pokarze a raz na 30 odpaleń jest lipa i choinka na pulpicie - miałem to tak więc nic go nie uratuje- czeka Cię inwestycja! Gdybyś chciał mam 110Ah z 2010r oryginał VW.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 3.0D 2003r marzec 218km
    Dziekuje, na takie odpowiedzi czekalem. Co do aku uzywanego, to chyba nic z tego, bo ja jestem w uk. A ak apropo: jaka cena?
    Przed chwila wyjalem swoj akumulator i okazalo sie ze to jest 100 nie 110. Czy moglo to miec wplyw na co kolwiek? Jaki pobor pradu powinien byc po uspieniu auta? U mnie na poczatku auto sie nie usypialo, to bral 7-9a. Nastepnie rozebralem podloge, wysuszylem wszystko bo bylo zalane i teraz systemy sie usypiaja elegancko, a pobor pradu jest na poziomie od 0,24 -0,46a. Czy to jest normalny pobor?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    Cene aku masz na PW! Co do różnicy między 100 a 110Ah to jest żadna różnica. Ten i ten będzie dla Ciebie dobry. Co do dokładnych parametrów prądu podczas postoju poszukaj na forum gdzies widziałam jakiś temacik z konkretnymi danymi.

Początkujący Użytkownik Awatar MAFIT
    BMW
    E65
    Witam mam zamiar kupić też akumulator a mam E65 745I N62 więc pytanie jest moje jaki najlepszy akumulator będzie do mojego autka ???

Vip Vip Awatar dealer25
    BMW
    e66 750Li
    Cytat Zamieszczone przez MAFIT Zobacz posta
    Witam mam zamiar kupić też akumulator a mam E65 745I N62 więc pytanie jest moje jaki najlepszy akumulator będzie do mojego autka ???
    Bosch S5 110Ah 920A

Zaawansowany Użytkownik Awatar jaro_alfa
    BMW
    E65 730d
    Cytat Zamieszczone przez dealer25 Zobacz posta
    Bosch S5 110Ah 920A
    Ja dokładnie taki kupiłem 2tygodnie temu. BOSCH SILVER S5 110Ah 920A

Uprawnienia umieszczania postów