Normalnie podlacz pod maska albo z tylu . Nic nie musisz wypinac .
Normalnie podlacz pod maska albo z tylu . Nic nie musisz wypinac .
No to ładnie, piszę o tym, bo od kilku dni, gdy podłączam pod INPĘ, dosłownie po minucie wyskakuje komunikat, że akumulator rozładowany. Od jakiegoś czasu nie działa mi webasto i myślę, że to jest z tym związane. Choć z pilota zamiast grzanie, załącza się wentylacja wnętrza. Tu z kolei może być winny błędny odczyt temperatury. Już różne mi przychodzą do głowy pomysły.
Ostatnio edytowane przez jaro_alfa ; 07-01-2013 o 22:17
Nawet jeśli by to miało coś wspólnego z webasto to byś to słyszał, przecież samo się nie załączy.Co do komunikatu, może po prostu aku już ma swoje lata..?
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Przy okazji podepnę się pod wątek. Chcę kupić nowy AKU, bo obecny odmówił posłuszeństwa po 2 dniowym postoju. Doładowanie nic nie daje. Szukałem AKU konkretnie do 730d e65 z katalogu Bosch i pokazało jeden wybór: Akumulator Bosch Silver S6 95AH AGM - 0092S60020 (podobno bardzo polecane ze względu ilości odbiorników). Czy jest alternatywa? czy warto oszczędzać i szukać tańszego zamiennika?
Ja jak kupiłem swoją bunie to po paru minutach wyskakiwał komunikat z akumulatorem. Jeździłem tak z pół roku i nic się nie działo. Ale kupiłem w końcu nowy AGM i wymieniłem i przy okazji rejestrowania tego nowego okazało się że tamten był o innym amperażu niż zgłoszony. Ale co? Po wymianie na nowy po paru minutach też wyskakuje mi komunikat że bateria kaput! Więc nie wiem już co sądzić o tym komunikacie? Myślę że jak komuś się to wyświetla to powinien zanim wymieni aku sprawdzić go miernikiem żeby nie wydać tysiak jak ja i dalej słuchać brzdąkania:(
To dobra rada , u mnie tez po kilku minutach wyskakuje komunikat .
u mnie tak samo
A zostawiliście kiedyś autko tak na 1-2 tyg nie odpalane? Chodzi mi o to czy po takim czasie postoju autko odpaliło.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)