Cytat Zamieszczone przez center
witam,
odgrzebie kolejny temat
mam podobny problem co kolega wyżej, pompa wspomy zaczeła mi ciec, dodatkowo lewy tył amor również zaczyna się pocić
oczywiście mam nivo i jakby tegop było mało cudowny poprzedni właściciel wlał czerwony olej ... 8/
ale z racji tego że nie chce narazie ładować tyle kasy w nivo, chciałbym to zamienić na normalne zawieszenie, a może kiedyś przy większej kasie wróce do nivo
ale pytanie brzmi, czy jak zmienie wspome na małą(bez nivo) to mam też wlać zielony olej, czy ma być czerwony??
jest opcja że jak zmienie olej i dam amor i wspome do regeneracji to pojeździ to na tym trochę, czy trzeba wymienić na nówki amorki z nivo żeby to grało?
potrzebowalbys kogos madrego zeby wyjac te amortyzatory co masz, pozabezpieczac czujniki, zaslepic przewody, wstawic co tam chcesz, a pompe wspomagania znalezc normalna z tego wzgledu ze ta co masz bedzie sie zacierac jesli zmienisz cisnienie w ukladzie (a tak wlasnie sie stanie po podmianie amortyzatorow).

pozostanie jeszcze "zemulowanie" niwomatu tak zebys nie jezdzil z bledem nivo bo jest to bardzo przykre 8/

co do powracania do nivo po takiej kastracji, nie wierze zeby ci sie chcialo to robic kiedykolwiek pozniej, to czy bedziesz w stanie powrocic do tych amortyzatorow co miales bedzie zalezec od tego gdzie sie rozszczelnily - sa do tego komplety naprawcze