Poka¿ wyniki od 1 do 3 z 3

W±tek: Zaciêty doci±gacz baga¿nika

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Rysiek92
    Do³±czy³
    Sep 2011
    BMW
    BMW E38 740IL
    Sk±d
    Gorzów Wielkopolski

Zaciêty doci±gacz baga¿nika

Witam wszystkich serdecznie, pojawi³ siê u mnie taki problem ¿e doci±gacz klapy tylnej , ( nie wiem zaci±³ siê czy co ) niezale¿nie czy otwieram go przyciskiem na klapie, czy ze ¶rodka on nie robi tak jak kiedy¶ ¿e puszcza klapê robi±c tylko pó³ obrotu ale robi 4 kó³ka i wraca do pozycji dolnej tak jakby byl zamkniêty baga¿nik a klapa stoi w górze, ¿e jak zamknê klapê to jest ³adnie doci¶niêta, ale jest to denerwuj±ce gdy otwieram baga¿nik klapa w górze a to dalej bzyczy i siê krêci. Jak my¶licie co to mo¿e byc? jaki¶ sterownik? czujnik czy co ?

Pozdrawiam.

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    7
    Ale czy zawsze robi tyle samo obrotów? Mo¿e czasem mniej albo wiêcej?

Na moje oko, to mikrowy³±cznik przy silniku doci±gania. Zdemontuj i zmierz czym¶. Wyczy¶æ / wygnij d¼wigienkê je¶li siê da. Albo wymieñ ca³± czê¶æ.
    Zaczep zamka powinien obracaæ siê o 180* (pó³ obrotu) i zatrzymywaæ.
    Mo¿na to sprawdziæ:
    - na otwartej klapie zamknij zamek np. za pomoc± wkrêtaka -- zaczep powinien obróciæ siê i zostaæ na dole
    - otwórz kluczykiem -- zaczep powinien obróciæ siê go góry.

a tu jest schemat WDS:
    http://wds.spaghetticoder.org/en/svg...32.svg?m=e3802
    Skrzynie automatyczne siê zu¿ywaj±! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestaj± wierzyæ w Boga, to nie jest tak, ¿e w nic nie wierz±, ale wierz± w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Rysiek92
    Do³±czy³
    Sep 2011
    BMW
    BMW E38 740IL
    Sk±d
    Gorzów Wielkopolski
    Tak zawsze robi³o 4 obroty, piszê robi³o bo jak to z elektryk± nic nie wiadomo, przychodzê dzisiaj rano otwieram baga¿nik i dzia³a, ³adnie otwiera i ³adnie doci±ga klapê. Naprawi³o siê samo.

Pozdrawiam Rysiek

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •