Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 15

W±tek: Samoistnie w³±czaj±cy siê alarm w e38

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik Awatar dOOm_PL
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Sk±d
    Przemy¶l

Angry Samoistnie w³±czaj±cy siê alarm w e38

Witam
    Od jakiego¶ czasu moja Beate trapi pewna irytuj±ca przypad³o¶æ- mianowicie po zamkniêciu samochodu po ok 10s zaczyna wyæ alarm...
    Muszê wtedy ja otworzyæ i zamkn±æ jeszcze raz i jest spokój... Nie zawsze tak sie dzieje ale od ost czasu coraz czê¶ciej...
    Nie wiem czy to ma jakie¶ znaczenie ale jak ostatnio otworzy³em sam± klape baga¿nika (auto by³o ca³y czas zamkniête) i jak zamkn±lem to alarm i tak siê w³±czy³. Czy w klapie mo¿e co¶ byæ, ¿e alarm bêdzie wariowa³?
    By³em pod³±czyæ samochód pod kompa jednak by³ jaki¶ wybrakowany bo do kilku rzeczy nie mia³ dostêpu z kompa m.in. do alarmu i nie móg³ go sprawdziæ...
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar brunoz
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    E38 740iA
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    11
    A jak zamkniesz auto i potem jeszcze raz wci¶niesz na pilocie 'zamknij' to czy w³±cza siê alarm?
    Podwójne 'zamkniêcie' powoduje wy³±czenie ochrony kabiny auta (np. jak jest pies w ¶rodku). Bêdziesz wiedzia³, czy alarm pochodzi od czujników z wnêtrza czy od np. krañcówek.
    Nein! Mein Schnitzel!

Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    Sk±d
    Przemy¶l
    ok. dziêki za odpowiedz. Bede musial to sprubowac pare razy pod rzad bo alarm nie za ka¿dym razem siê wl±cza...:/

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Mat88
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E38 728iA
    Sk±d
    Warszawa
    to wygl±da tak jak by by³ problem albo z uk³adem scalonym w p³ytce samego alarmu albo z czujnikiem drzwi. Czasem scalak alarmu wariuje bo jest kiepsko zasilany to te¿ mo¿e byæ problemem

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    wiele
    Sk±d
    ¦l±sk
    Cytat Zamieszczone przez Mat88 Zobacz posta
    Czasem scalak alarmu wariuje bo jest kiepsko zasilany to te¿ mo¿e byæ problemem
    mozesz rozwin±æ tê my¶l?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Mat88
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E38 728iA
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez dobrus Zobacz posta
    mozesz rozwin±æ tê my¶l?
    w elektronice wystêpuje takie pojêcie jak spadki napiêcia zasilania, w tym przypadku je¶li akumulator lub uk³ady zasilania maj± wady albo s± uszkodzone mo¿e doj¶æ do takich sytuacji, a uk³ady scalone s± bardzo wra¿liwe na spadki napiêæ nawet o niewielkie warto¶ci.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    wiele
    Sk±d
    ¦l±sk
    Cytat Zamieszczone przez Mat88 Zobacz posta
    w elektronice wystêpuje takie pojêcie jak spadki napiêcia zasilania, w tym przypadku je¶li akumulator lub uk³ady zasilania maj± wady albo s± uszkodzone mo¿e doj¶æ do takich sytuacji, a uk³ady scalone s± bardzo wra¿liwe na spadki napiêæ nawet o niewielkie warto¶ci.
    No tak to ja wiem, tylko wczesniej napisales,ze scalak alarmu jest kiepsko zasilany, i o to mi chodzi³o ¿eby¶ rozwin±³ na czym polega jego kiepskie zasilanie. U mnie jest nowy aku 100Ah, wiec spadki napiecia z jego strony odpadaj±, a modul komfortu mam ju¿ 2 i jest dalej to samo wiêc wade scalaka te¿ mogê wykluczyæ

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    wiele
    Sk±d
    ¦l±sk
    witam panowie chyba dzi¶ po wnikliwej rozkmince schematów na WDS opracowa³em patent na pozbycie sie problemu z alarmem raz na zawsze. jakies 15min roboty :P poki co testuje u siebie, jak patent sie sprawdzi i beda zainteresowani to jutro opisze co i jak

Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    Sk±d
    Przemy¶l
    kurde dalej mam problem z alarmem... Juz my¶la³em, ¿e jest ok bo przez d³ugi czas siê nie oddzywa³ ale wczoraj na miescie dalej zaczê³a wyæ... Nie mam sprawdzic sposobem brunoza bo teraz rzadko sie to zdarza...
    St±d pytanie. Jak mo¿na siê pozbyæ alarmu??

Vip Vip Awatar seban123
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Sk±d
    Pu³awy, Lubelskie
    Blog
    1
    Mo¿na go dezaktywowaæ ncs lub pasoftem.

Uprawnienia umieszczania postów