Poka¿ wyniki od 1 do 9 z 9

W±tek: wzmacniacz do radia

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2012
    BMW
    740iL e38, 735iA e38, 520 e12
    Sk±d
    Mys³akowice k/Jeleniej Góry

wzmacniacz do radia

Pomo¿ecie mi zlokalizowaæ wzmacniacz do radia business rds? Auto z 95r

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2010
    BMW
    750 iA
    Sk±d
    Kalisz
    wzmacniacz jest w bagazniku po lewej stronie za zmieniark±
    Dla Was to tylko samochody, a dla mnie to sens ¿ycia...

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2012
    BMW
    Sk±d
    Za zmieniark± jest pusto. Z boku zmieniarki jest tylko skrzynka od telefonu. Mo¿e byc tak ¿e ta wersja w ogóle nie mia³a wzmacniacza?

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar brunoz
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    E38 740iA
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    11
    A radio gra?

Mo¿e spróbuj prze¶ledziæ sk±d dok±d id± kable od g³o¶ników?
    Nein! Mein Schnitzel!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2012
    BMW
    Sk±d
    Radio gra, ale jak dam wiêcej voluminów, to przerywa, jakby gdzie¶ zwiera³o.Przewody w drzwiach przelecia³em i ¿adnej przecierki nie by³o. Pod³±czy³em inne radio, nieoryginalne, to w ogóle nie by³o d¼wiêku, mimo i¿ radio sie ¶wieci³o

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    e34,e32,e38 740iA 1994r
    Sk±d
    szprotawa
    s± te¿ wersje e38 bez wzmacniaczy,po prostu uzywana jest koñcówka mocy z radia business,nawet jak jest seryjny wzmacniacz z lewej strony baga¿nika-tak jak kolega opisa³ wy¿ej-to i tak bierze on bezpo¶redni sygna³ z koñcówki mocy radia i przerabia na liniowy-plusem tego wzmacniacza jest ¿e idzie wtedy osobne zasilanie na g³o¶niki wysokotonowe i niskotonowe,przyczyn± mo¿e byæ uszkodzona koñcówka w radiu,albo zwarcie w g³osniku i dlatego inne nowsze radio z zabezpieczeniem na zware nie daje d¼wiêku bo siê roz³±cza
    s³awomir

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2012
    BMW
    Sk±d
    M±dre s³owo hektorek106. U mnie w drzwiach nie ma wysokich tonów, s± tylko g³o¶niki dwudro¿ne.Wiêc mo¿e byæ to wersja bez wzmacniacza. Postaram siê wyci±gn±æ radio i sprawdziæ u kolegi koñcówkê mocy. Bo nie do¶æ ¿e d¼wiêk s³aby w tym aucie, to z g³o¶ników leci pierdu pierdu. Trochê siara:(

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2010
    BMW
    750 iA
    Sk±d
    Kalisz
    Ja zmienia³em g³o¶niki u siebie oraz dok³ada³em wzmacniacz tylko ¿e wzmacniacz stary by³ w baga¿niku i to u³atwi³o pracê. Je¶li chcesz ¿eby to naprawdê fajnie gra³o to seryjne g³o¶niki 13" nie dadz± Ci efektu. G³o¶nik niskotonowy w drzwiach musi byæ przynajmniej 16". Wdzia³em gdzie¶ w internecie jak kto¶ przerabia tanim i prostym sposobem na wiêkszy otwór. Ja wsadzi³em tam 13" HERTZA. Je¶li chodzi o wysokie tony gra piêknie ale bass jest tragedia. G³o¶ników nie bêdê wymienia³. Dokupi³em polkê tyln± od DSP i tam wsadzê typowo g³o¶niki basowe. My¶lê ze to rozwi±zanie przyniesie efekty chocia¿ i tak nie bêdzie to graæ jak oryginalne nag³o¶nie Bosse ale my¶lê ¿e ju¿ ucho zadowoli.
    Dla Was to tylko samochody, a dla mnie to sens ¿ycia...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    e34,e32,e38 740iA 1994r
    Sk±d
    szprotawa
    wszystko zale¿a³o od wersji u mnie np.z przodu jest zestaw 3-dro¿ny czyli sopran,¶rodek i ala basowy ,seryjne nag³o¶nienie potrafi naprawdê g³o¶no zagraæ be¿ zniekszta³ceñ ale nigdy jak kto¶ siê nastawia na bas z g³o¶ników z drzwi,ja akurat zak³adam sprzêt grajacy ch³opakom w autach troche wiem o chodzi a wiêc u¿ywam seryjnych g³o¶ników tylko do nag³o¶nienia ale s± one uciête na filtrze np.we wzmacniaczu aby odci±æ od nich bas bo po prostu zaraz pierdz±,przy obciêciu i na dobrym wzmaku graj± tak g³o¶no i bez zniekszta³ceñ ¿e g³owa boli-naprawdê piêknie a sprawa basu w bmw szczególnie wersji 7 to trzeba ju¿ dobrego suba aby by³ w miarê dobry basik bo bmw jest b.dobrze wyg³uszone, u mnie sprawê basu dopiero za³atwi³ g³o¶nik 15" vibe space II 1200RMS I potê¿ny wzmacniacz ground zero ale tañszy koszt jest zakupic g³o¶nik 30cm pioneera z literk± F czyli fri air(g³o¶nik mo¿e graæ bez obudowy,pud³a) i przymocowaæ go szczelnie z ty³u oparcia w otwór na narty,bas jest naprawdê ¶wietny-miêki i nisko schodz±cy a¿ szarpie fotelami, ¿adna pó³ka z dsp nie da takiego efektu,oczywiscie dodam ¿e seryjne radyjko zmieni³em na pioneer
    s³awomir

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •