Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Poka¿ wyniki od 11 do 15 z 15

W±tek: Samoistnie w³±czaj±cy siê alarm w e38

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Mat88
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E38 728iA
    Sk±d
    Warszawa
    a wymiana wchodzi w grê ? wiesz trudno jest diagnozowaæ elektronikê na odleg³o¶æ

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar dOOm_PL
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Sk±d
    Przemy¶l
    Witam
    id±c diagnoza Brunoz'a po kilkunastu zamknieciach (po ktorych jeszce raz w³±czy³em przycisk od zamykania- az znowu zapalily sie swiatla w samochodzie) stwierdzilem ze alarm sie nie w³±cza- tylko teraz pytanie O CZYM TO ¦WIADCZY:):D
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2011
    BMW
    e38 750 1995
    Sk±d
    Warszawa
    Panowie. Elektronika w takich autach to nie fifirifi. Wszystkie zasilania ukladów s± znakomicie stabilizowane i zabezpieczone.
    sprawdzenie alarmu nale¿y zacz±æ od pod³±czenia do komputera. Nale¿y skorzystaæ z profesjonalneo sprzêtu serwisowego.
    Mia³em podobny problem. Pan Krzysztof S. z Warszawy pod³±czy³ i powiedzia³ ile razy i kiedy, który czujnik uruchomi³ alarm.
    Najczê¶cie uruchamia standardowy czujnik rozwierny pod klap±. U mnie natomiast by³ problem ze starej jako¶ci czujnikami szyb w drzwiach. Chyba do 1996 roku montowali kontaktronowe, które zawodzi³y. Pó¼niej radiowe, niezawodne. W moim przypadku poprostu od³±czy³ go i problem niezapowiedzianego startu alarmu i budzenia s±siadów znikn±³.
    proponujê zacz±æ od dok³adnej analizy na kompie. Niestety trzeba bêdzie zap³aciæ;(

Vip Vip Awatar sebobass
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    e66 750Li
    Sk±d
    Tarnobrzeg
    Witam. Chcia³ do¶wie¿yæ trochê temat. Mam taki problem ¿e alarm wyzwala siê bez powodu. Po dwukrotnym przyci¶niêciu zamykania na pilocie taki b³±d nie wystêpuje, jednak w czasie diagnozy ujawni³ siê b³±d centralnego zamka w drzwiach kierowcy. Moje pytanie od którego czujnika pochodzi ten b³±d S47 ? http://www.bmw-planet.com/diagrams/r...8old/index.htm czy mo¿e tego w si³owniku M12
    Z góry dziêki za pomoc.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar brunoz
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    E38 740iA
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    11
    Podwójne zamkniêcie wy³±cza ochronê wnêtrza. Na przyk³ad jak zostawiasz psa wewn±trz. Zazwyczaj czujnik dozoruj±cy wnêtrze znajduje siê w tej wypuk³ej puszce na ¶rodku podsufitki. Co¶ mi mówi, ¿e wcze¶niej by³y wersje radiowe a pó¼niej na podczerwieñ.

Poza tym gdy podczas zamykania centralnego, ten sam siê za chwilê otwiera, mo¿e to oznaczaæ, ¿e nie mo¿e skontaktowaæ siê z którym¶ si³ownikiem. Najczê¶ciej pada wi±zka od baga¿nika z racji, ¿e ci±gle mocno siê wygina.

Nie wiem czy mo¿na niezale¿nie testowaæ w INPIe si³owniki centralnego. Byæ mo¿e wtedy wysz³y by na jaw niedomagania?
    Nein! Mein Schnitzel!

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •