a wymiana wchodzi w grê ? wiesz trudno jest diagnozowaæ elektronikê na odleg³o¶æ
Witam
id±c diagnoza Brunoz'a po kilkunastu zamknieciach (po ktorych jeszce raz w³±czy³em przycisk od zamykania- az znowu zapalily sie swiatla w samochodzie) stwierdzilem ze alarm sie nie w³±cza- tylko teraz pytanie O CZYM TO ¦WIADCZY:):D
Jade wolno ale ciagle przed toba:)
Panowie. Elektronika w takich autach to nie fifirifi. Wszystkie zasilania ukladów s± znakomicie stabilizowane i zabezpieczone.
sprawdzenie alarmu nale¿y zacz±æ od pod³±czenia do komputera. Nale¿y skorzystaæ z profesjonalneo sprzêtu serwisowego.
Mia³em podobny problem. Pan Krzysztof S. z Warszawy pod³±czy³ i powiedzia³ ile razy i kiedy, który czujnik uruchomi³ alarm.
Najczê¶cie uruchamia standardowy czujnik rozwierny pod klap±. U mnie natomiast by³ problem ze starej jako¶ci czujnikami szyb w drzwiach. Chyba do 1996 roku montowali kontaktronowe, które zawodzi³y. Pó¼niej radiowe, niezawodne. W moim przypadku poprostu od³±czy³ go i problem niezapowiedzianego startu alarmu i budzenia s±siadów znikn±³.
proponujê zacz±æ od dok³adnej analizy na kompie. Niestety trzeba bêdzie zap³aciæ;(
Witam. Chcia³ do¶wie¿yæ trochê temat. Mam taki problem ¿e alarm wyzwala siê bez powodu. Po dwukrotnym przyci¶niêciu zamykania na pilocie taki b³±d nie wystêpuje, jednak w czasie diagnozy ujawni³ siê b³±d centralnego zamka w drzwiach kierowcy. Moje pytanie od którego czujnika pochodzi ten b³±d S47 ? http://www.bmw-planet.com/diagrams/r...8old/index.htm czy mo¿e tego w si³owniku M12
Z góry dziêki za pomoc.
Podwójne zamkniêcie wy³±cza ochronê wnêtrza. Na przyk³ad jak zostawiasz psa wewn±trz. Zazwyczaj czujnik dozoruj±cy wnêtrze znajduje siê w tej wypuk³ej puszce na ¶rodku podsufitki. Co¶ mi mówi, ¿e wcze¶niej by³y wersje radiowe a pó¼niej na podczerwieñ.
Poza tym gdy podczas zamykania centralnego, ten sam siê za chwilê otwiera, mo¿e to oznaczaæ, ¿e nie mo¿e skontaktowaæ siê z którym¶ si³ownikiem. Najczê¶ciej pada wi±zka od baga¿nika z racji, ¿e ci±gle mocno siê wygina.
Nie wiem czy mo¿na niezale¿nie testowaæ w INPIe si³owniki centralnego. Byæ mo¿e wtedy wysz³y by na jaw niedomagania?
Nein! Mein Schnitzel!