jeżeli to 14.1 -2 jest z obciążeniem to jest ok.
qba740 - na temat napięcia ładowania było już dużo tematów, opcja szukaj rozjaśni książkową wiedzę. przeczytaj mój poprzedni post jeszcze raz, i rób co uważasz za słuszne.
jeżeli to 14.1 -2 jest z obciążeniem to jest ok.
qba740 - na temat napięcia ładowania było już dużo tematów, opcja szukaj rozjaśni książkową wiedzę. przeczytaj mój poprzedni post jeszcze raz, i rób co uważasz za słuszne.
u mnie jest 13.9v
B M W
Staram się pisać poprawnie po polsku.
jeżeli 13.9 V na teście 9 to jest ok, a jeżeli na akumulatorze to jest za mało:(
Ja z własnego doświadczenia mogę potwierdzić stara prawdę, że jeżeli masz za niskie ładowanie to:
NAJPIERW SPRAWDŹ "+" POD MASKĄ, A JAK ROBI TO MECHANIK TO STÓJ NAD NIM I PATRZ CZY NA PEWNO SPRAWDZIŁ!!!!!
Gdybym to zrobił na początku, zaoszczędziłbym jakieś 250-300zł i sporo nerwów :/
A wystarczyło mnie posłuchać :PZamieszczone przez tuczi77
Czyli według Ciebie wm trzeba kupować samochód pod akumulator...Zamieszczone przez wm
Wczoraj sprawdziłem podczas jazdy na teście 9 wskazywał 13,7 V przy włączonych światłach. kiedy włączyłem podgrzewanie kierownicy i grzanie foteli oraz pełen nadmuch wskazanie spadło do 13,6 V.Zamieszczone przez wm
B M W
Trzeba dokonac pomiaru miernikiem na akumulatorze - bo OBC sprawdza napięcie na wiązce, na której może być spadek wywołany przez obciążenie innymi odbiornikami.
Pisałem wcześniej ze miernik pokazywał 13,9 V
B M W
13.9 pod obciążeniem jest ok.