W takim razie pozostaje sprzeda¿ e32 i kupno ma³olitra¿owego auta,ewentualnie e34(technicznie podobne do e32) z silnikiem m50,w mie¶cie spokojnie mo¿na urwaæ oko³o 5..6 litrów.
W takim razie pozostaje sprzeda¿ e32 i kupno ma³olitra¿owego auta,ewentualnie e34(technicznie podobne do e32) z silnikiem m50,w mie¶cie spokojnie mo¿na urwaæ oko³o 5..6 litrów.
Ostatnio edytowane przez marek1132 ; 26-09-2011 o 18:36
"My¶lenie to najciê¿sza praca z mo¿liwych i pewnie dlatego tak niewielu j± podejmuje." - Henry Ford
ale ja chce m30 w automacie, jak bym chcial oszczedzac na sile to bym sobie kupil 320d e46 w manualu pozostajac przy bmw albo e46 316 1,6 m43 na gazie z dwiema sondami przed i za katalizatorem.
widze ze wypowiedzi jak zawsze schodz± na inny trop, zamiast cos podpowiedziec
Nie bardzo wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz.Nie chcesz zak³adaæ gazu a chcesz je¼dziæ m30 w automacie musisz liczyæ siê z kosztami.
"My¶lenie to najciê¿sza praca z mo¿liwych i pewnie dlatego tak niewielu j± podejmuje." - Henry Ford
Mo¿e ograniczy³oby spalanie przeniesienie przy automacie momentu ni¿ej czyli notabene odprê¿enie silnika.
kupno 750ia w full wypasie i swap na 1.9tdi ;] chcesz jezdzic komfortowym autem - musisz placic - m30 nigdy oszczednym silnikiem nie bylo i nie bedzie, chocbys nie wiem co zrobil. dobra instalacja lpg, w zasadzie nic nie przeszkadza, nie szkodzi silnikowi, a nie rujnuje portfela - na benzynie jazda w miescie m30 to jest jak taxi - ponad 1 pln za 1km ;)
Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!
Sorki za off ale zaczê³a mnie nburtowaæ jedna rzecz z tym wodorem...rozumiem,¿e z wody wytr±cany jest wodór ...moje pytanie brzmi jak jest rozwi±zany problem ujemnych temperatur?chyba,¿e jest jaka¶ specjalna woda niezamarzaj±ca:D:D
Dzisiaj rozmawia³em z in¿ynierami co testowali te wynalazki z wodorem. Efekt by³ taki ¿e silnik z tak± dok³adk± pali³ trochê wiêcej ni¿ normalnie. Jest potrzebne wiêcej energii na wytworzenie wodoru ni¿ zysku. Czyli wielka bzdura z oszczêdno¶ci±. Przetestowane.