Dokładnie,trzeba się podłączyć pod przepływomierz i sondę lambda.
Dokładnie,trzeba się podłączyć pod przepływomierz i sondę lambda.
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
jeden litr wodoru waży około 0,0899 g, wartość opałowa to 119,93 kJ/g. 2 litry x 60 minut daje 14 MJ czyli tyle co trochę ponad pół litra LPG. Gdyby spalanie miało spadać tylko od tego że spala się wodór to zbytnio nie ma szans żeby spalanie spadało tyle ile piszą... ale ciekawe.
Ciekawe, ciekawe...
Poczytałem w necie co nieco na ten temat i jestem sceptyczny -- zwolennicy tłumaczą zasadę działania HHO w sposób nierzadko błędny, kłócą się i generalnie nie pokazują wyników badań, a głównie odsyłają do forów w USA pisząc, że Amerykanie tego używają i bardzo chwalą.
Przykład: "Kazdy chyba wie, ze silnik spala tylko czesc benzynki podanej do cylindra. A czemu by nie spalac jej w wiecej zamiast nie spalonej wyrzucac rura wydechowa na zewnatrz?"
Bitch, please...
Wyszukałem, że działając prądem 50A przez minutę można wytworzyć 0,5 litra HHO.
Aż sprawdzę - zrobię sobie generator HHO i zmierzę wydajność produkcji gazu.
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
I jak testy? :)
Zasilacz 50A kosztuje ponad 2000 zł. Jak nie znajdę czegoś około 200-300 zł, to stracę zainteresowanie.
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton