W takim razie pozostaje sprzedaż e32 i kupno małolitrażowego auta,ewentualnie e34(technicznie podobne do e32) z silnikiem m50,w mieście spokojnie można urwać około 5..6 litrów.
W takim razie pozostaje sprzedaż e32 i kupno małolitrażowego auta,ewentualnie e34(technicznie podobne do e32) z silnikiem m50,w mieście spokojnie można urwać około 5..6 litrów.
Ostatnio edytowane przez marek1132 ; 26-09-2011 o 18:36
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
ale ja chce m30 w automacie, jak bym chcial oszczedzac na sile to bym sobie kupil 320d e46 w manualu pozostajac przy bmw albo e46 316 1,6 m43 na gazie z dwiema sondami przed i za katalizatorem.
widze ze wypowiedzi jak zawsze schodzą na inny trop, zamiast cos podpowiedziec
Nie bardzo wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz.Nie chcesz zakładać gazu a chcesz jeździć m30 w automacie musisz liczyć się z kosztami.
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
Może ograniczyłoby spalanie przeniesienie przy automacie momentu niżej czyli notabene odprężenie silnika.
kupno 750ia w full wypasie i swap na 1.9tdi ;] chcesz jezdzic komfortowym autem - musisz placic - m30 nigdy oszczednym silnikiem nie bylo i nie bedzie, chocbys nie wiem co zrobil. dobra instalacja lpg, w zasadzie nic nie przeszkadza, nie szkodzi silnikowi, a nie rujnuje portfela - na benzynie jazda w miescie m30 to jest jak taxi - ponad 1 pln za 1km ;)
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Sorki za off ale zaczęła mnie nburtować jedna rzecz z tym wodorem...rozumiem,że z wody wytrącany jest wodór ...moje pytanie brzmi jak jest rozwiązany problem ujemnych temperatur?chyba,że jest jakaś specjalna woda niezamarzająca:D:D
Dzisiaj rozmawiałem z inżynierami co testowali te wynalazki z wodorem. Efekt był taki że silnik z taką dokładką palił trochę więcej niż normalnie. Jest potrzebne więcej energii na wytworzenie wodoru niż zysku. Czyli wielka bzdura z oszczędnością. Przetestowane.