Cytat Zamieszczone przez lukasz740
Ringi rzeczywiście są super, jednak coraz bardziej sceptycznie podchodzę do tego pomysłu.. Gdy włączam ringi wariuje przedni parktronic, cały czas jest ciągły sygnał jakbym już prawie uderzał w przeszkodę, mimo, że nic przed autem nie ma.. Po wyłączeniu ringów wszystko wraca do normy. Czy ktoś się już z tym spotkał? Jest na to jakaś rada?
Drugą dość nieprzyjemną sprawą jest wytrzymałość przetwornic dołączonych do zestawu - mi spaliły się obydwie, całe szczęście, że miałem jeszcze przetwornice z zestawu niemieckiego - jak kupiłem auto był spalony jeden ring, na allegro wtedy zestawy CCFL kosztowały najmniej 400zł więc zamówiłem na ebay'u cały zestaw z Hong Kongu (miały być białe, przysłali niebieskie..) - taki sam teraz po 149zł można kupić - mnie one kosztowały coś koło 160zł, więc też dobra cena, zwłaszcza, że miałem je pół roku wcześniej niż zaczęła się ich sprzedaż na allegro. Ale ostatnio w przeciągu miesiąca zepsuły mi się obie przetwornice, oczywiście nie jednocześnie, ale trochę się zawiodłem. Za to z całą pewnością mogę polecić ringi z www.racing24.de - pasują do wersji po lifcie.
Mi też parkotronik wariuje sprawdziłem czujniki i są ok. może faktycznie to wina ringów. Jakieś pomysły w tym temacie