zalezy od plamek..
tylko delikatna szmatka mozna to wyczyscic,ale nie za mocno bo sie porysuje..
a jak szkielka? kupiles nowe czy umyles stare? i zapodaj jakies foty :)
zalezy od plamek..
tylko delikatna szmatka mozna to wyczyscic,ale nie za mocno bo sie porysuje..
a jak szkielka? kupiles nowe czy umyles stare? i zapodaj jakies foty :)
umyłem te co miałem, ale szkła sa w miare. Gorzej wygladają te wnetrza. Jak wziałem szmatką to zauwazyłem że ten chromik schodzi i to mnie martwi.
B M W
Staram się pisać poprawnie po polsku.
Praktycznie w każdych reflektorach schodzi ten chrom z odbłysnika. On już taki chyba jest. Dlatego trzeba naprawde delikatnie i bardzie używać bezdotykowo czyli pod niewielkim cisnieniem potem przedmuchac - polecam wode destylowana - nie osadza się własnie taki kamień w postaci plamek.
Pzdr
Chester
Witam Panow! W koncu i ja mama ringole! Sa mega hiper wypasione, idealnie leza, a wyglada to tak:
no piekne te ringi takie wloasnie chce kupic pozdro
Zrobilem tez sesje zdjeciowa step by step, wrzuce pozniej do zrob to sam. pozdro dla wszystkich mianiakow e38
Mi też parkotronik wariuje sprawdziłem czujniki i są ok. może faktycznie to wina ringów. Jakieś pomysły w tym temacieZamieszczone przez lukasz740
Widze, ze te przetwornice to kon trojanski :?Zamieszczone przez trolu
Wiec zalecam, zalozenie bezpiecznika np 3A miedzy przetwornica a gniazdem zarowki.
W sklepach elektornicznych mozna kupic takie gniazda bezpiecznikowe na kablu latwe w montazu, powinno to ochronic uklad elektryczny przed uszkodzeniem w momecie spalenia sie przetwornicy 8/
Takie przetworniczki w czasie zwarcia wala konkretnie wiec moga popalic nawet kable.
A w tym cala lampe jak u kolegi![]()
Niestety nie mam parkotronika w mojej Buni i nie moge dojsc czemu Ci warjuje. Mysle ze ringi nic nie robia zlego bardziej przetwornica moze emitowac jakies zaklucenia - czestotliwosci, ktore wplywaja na czujniki.Zamieszczone przez Jarecki
Ja bym zrobil tak;
Np. Odlacz jedna lampe i wlacz ringi w drugiej, jesli dalej bedzie piszczalo to odlacz same ringi i oddalaj dzialajaca przetwornice od lampy i czujnikow ( w razie czego przedluz kabelki "na sztuke" na czas doswiadczenia). Gdy bedziesz ja oddalal powinno wszystko sie uspokoic - tak mysle :/ jesli tak bedzie to trzeba bedzie zamontowac przetworniczki gdzies na zewnatrz lampy.
Drugi pomysl to obwinac przetworniczki folia aluminiowa, ktora powinna podzialac jak ekran i tez powinno sie wszystko uspokoic.
Nie ma co wywalac ringow od razu, trza najpierw pokombinowac :D zawsze da sie cos zrobic :]
Jesli cos porobisz daj znaka jakie efekty, sam jestem ciekaw? Jak ni pomoze to bedziemy dalej kombinowac :] pozdro
Witaj.Zamieszczone przez Wachaczi
Na początek dzięki za udzielone rady. Mimo wszystko nie zamierzam ringów usuwać, chociaż ten ciągły pisk parktronic'a bywa irytujący.. Też myślę, że przetwornice są źródłem sygnału zakłócającego czujniki, ale wolę ich nie umieszczać na zewnątrz lamp, bo będą dużo bardziej narażone na jakąś awarię. Spróbuję patentu z folią aluminiową i dam znać co i jak.
Pozdrawiam.