Witam.Zamieszczone przez Saillupus
Ja mam E38 po lifcie i jakieś 4 miesiące temu zakładałem ringi, dokładnie takie jak na Allegro za 149zł, z tym, że wtedy jeszcze nie można było ich po takiej okazyjnej cenie kupić, więc swoje zamówiłem z Ebay'a aż z Hongkongu ;P
Wracając do montażu, średnica ringów w modelu przed liftem i po lifcie musi być taka sama, gdyby po lifcie ringi byłyby mniejsze, to 'wpadałyby' do odbłyśnika, z kolei gdyby je zwiększyć to nie byłoby ich dobrze widać. Stąd też wynika trochę większy problem przy montażu ringów w lampach po lifcie, gdyż trzeba praktycznie co do milimetra dopasować ringi do odbłyśników, bo inaczej z jednej strony będą zasłonięte przez tą czarną (w niektórych wersjach srebrną) ramkę. Lampy przed liftem mają jednak większą tolerancję montażu i trochę lepiej te ringi widać, bo można je do szklanych soczewek przykleić.
Oto kilka zdjęć jak to u mnie wygląda (ringi zamówiłem xenonowo-białe, ale przyszły niebieskie, efekt jest wg. mnie jeszcze lepszy) ;)
Jeśli Ci wcześniej lampy nie parowały, to jeśli je poprawnie poskładasz nie ma możliwości, żeby zaczęły. Chyba, że masz uszczelkę sparciałą, to wtedy ją wymieniasz i po kłopocie.Zamieszczone przez maniakowy

Odpowiedz z cytatem