Strona 14 z 17 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 168

Wątek: ringi

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Witam ja mam założone ringi,mam partronic i nic się nie dzieje a przetwornice włożone mam do srodka lampy że nic nie wystaje więc tak do końca nie jestem pewny czy to wina ringów czy też osobny temat z czujnikami ;)

Vip Vip
    BMW
    brak
    Cytat Zamieszczone przez komando07
    Witam ja mam założone ringi,mam partronic i nic się nie dzieje a przetwornice włożone mam do srodka lampy że nic nie wystaje więc tak do końca nie jestem pewny czy to wina ringów czy też osobny temat z czujnikami ;)
    Wina samych czujników to raczej nie jest, bo przy wyłączonych ringach wszystko jest w porządku..

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomek_mazury
    BMW
    e90
    sluchajcie a nie wyskakuje zaden blad na komputerze po podlaczeniu tych ringow ?? a co z kabelkami ?? bo nie znam sie zbytnio na elektryce ?? bo jak w miejsce zwyklych zarowek postojowych wlozylem diodowe to bylo ciagle prufen i mi je palilo....
    OO=[][]=OO

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    ja podpiąłem ringi CCFL zamiast postojówek i mam prufen :?

i na dodatek przy włączonych światłach PDC piszczy jakby miał przeszkodę 30 cm przed zderzakiem...
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

A u mnie jest wszysto w porządku i mam wyciągnięte postojówki i pdc zachowuje się jak przed założeniem ringów :D

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Cytat Zamieszczone przez tomek_mazury
    sluchajcie a nie wyskakuje zaden blad na komputerze po podlaczeniu tych ringow ?? a co z kabelkami ?? bo nie znam sie zbytnio na elektryce ?? bo jak w miejsce zwyklych zarowek postojowych wlozylem diodowe to bylo ciagle prufen i mi je palilo....
    bo BC bada obwody zarowek pod katem ciaglosci obwodu, a dioda jak wiadomo obwodu nie ma prawa zamknac. Nie ma w niej zarnika tylko gaz. Dlatego sie tak dzieje!
    BC przepuszcza znikomy prad przez obwody oswietlenia zewnetrznego i np zarowki 5W nie wzbudzi ale ringi potrafia blysnac jak u Anatola
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745i
    Cytat Zamieszczone przez komando07
    A u mnie jest wszysto w porządku i mam wyciągnięte postojówki i pdc zachowuje się jak przed założeniem ringów :D
    Mam już sposób na czujnik parkowania. Mianowicie piszczy tylko wtedy gdy włączone są światła. Podczas parkowania światełka gasze i działa wszystko tak jak powinno.

Nocą też gasisz światła? ;D
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Cytat Zamieszczone przez Damias
    Nocą też gasisz światła? ;D

Dobre!!
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38
    Panowie podlaczcie ringi do innego zrodla, np swiatel dlugich lub poprostu przedluzcie kabelki do plusa na silniku i masy na nadkolu tam gdzie sie pali autko na kable. Jesli ringi sie zapala i nic nie bedzie sie dzialo - zadnych zaklucen piskow. to znaczy ze cos jest popierdzielone w instalacji.
    Co najwazniejsze!!! te kabelki ktore wpinamy w gniazdo zarowki musza byc dobrze wepchniete to znaczy te konektorki musza dobrze dotykac tych konektorkow w gniezdzie.
    Dajmy na to, ze kabelek jest wsadzony i np leciutko dotyka tylko, wewnatrz zachodzi zjawisko iskrzenia takie mini luczki elektryczne (no inaczej nie umiem wytlumaczyc) nie bedzie to widoczne golym okiem!! ( w elektryce najwazniejszy jest styk) Jesli styk jest gowniany to modol zara wylapie to i pokaze blad 100%.
    Najlepiej widac co sie dzieje jak podlaczymy ringi bezposrednio do zasilania, zaiskrzy sie wiec wyobrazcie sobie co sie tam moze dziac jak te kabelki sie dobrze nie stykaja.Pozdro :D

Uprawnienia umieszczania postów