Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 168

Wątek: ringi

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    7ka
    Gość
    zalezy od plamek..

tylko delikatna szmatka mozna to wyczyscic,ale nie za mocno bo sie porysuje..

a jak szkielka? kupiles nowe czy umyles stare? i zapodaj jakies foty :)

Vip Vip
    BMW
    AC Schnitzer 730d 1999r
    umyłem te co miałem, ale szkła sa w miare. Gorzej wygladają te wnetrza. Jak wziałem szmatką to zauwazyłem że ten chromik schodzi i to mnie martwi.
    B M W

Staram się pisać poprawnie po polsku.

Zaawansowany Użytkownik Awatar chester
    BMW
    E66 730Ld
    Praktycznie w każdych reflektorach schodzi ten chrom z odbłysnika. On już taki chyba jest. Dlatego trzeba naprawde delikatnie i bardzie używać bezdotykowo czyli pod niewielkim cisnieniem potem przedmuchac - polecam wode destylowana - nie osadza się własnie taki kamień w postaci plamek.
    Pzdr
    Chester

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38
    Witam Panow! W koncu i ja mama ringole! Sa mega hiper wypasione, idealnie leza, a wyglada to tak:

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    no piekne te ringi takie wloasnie chce kupic pozdro

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38
    Zrobilem tez sesje zdjeciowa step by step, wrzuce pozniej do zrob to sam. pozdro dla wszystkich mianiakow e38

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745i
    Cytat Zamieszczone przez lukasz740
    Ringi rzeczywiście są super, jednak coraz bardziej sceptycznie podchodzę do tego pomysłu.. Gdy włączam ringi wariuje przedni parktronic, cały czas jest ciągły sygnał jakbym już prawie uderzał w przeszkodę, mimo, że nic przed autem nie ma.. Po wyłączeniu ringów wszystko wraca do normy. Czy ktoś się już z tym spotkał? Jest na to jakaś rada?
    Drugą dość nieprzyjemną sprawą jest wytrzymałość przetwornic dołączonych do zestawu - mi spaliły się obydwie, całe szczęście, że miałem jeszcze przetwornice z zestawu niemieckiego - jak kupiłem auto był spalony jeden ring, na allegro wtedy zestawy CCFL kosztowały najmniej 400zł więc zamówiłem na ebay'u cały zestaw z Hong Kongu (miały być białe, przysłali niebieskie..) - taki sam teraz po 149zł można kupić - mnie one kosztowały coś koło 160zł, więc też dobra cena, zwłaszcza, że miałem je pół roku wcześniej niż zaczęła się ich sprzedaż na allegro. Ale ostatnio w przeciągu miesiąca zepsuły mi się obie przetwornice, oczywiście nie jednocześnie, ale trochę się zawiodłem. Za to z całą pewnością mogę polecić ringi z www.racing24.de - pasują do wersji po lifcie.
    Mi też parkotronik wariuje sprawdziłem czujniki i są ok. może faktycznie to wina ringów. Jakieś pomysły w tym temacie

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38
    Cytat Zamieszczone przez trolu
    MI wlasnie poszla przetwornica ringow robiac mi takie zwarcie ze spalilo mi zarnik xenon oraz gniazdko do xenonu czyli tak zwany zaplonnik jestem bardzo wkur*** a raczej bylem ,
    Ringi wypadly juz z mojego auta lampy wymyte wypucowane nablyszczone wygladaja znowu jak z salonu , nowe zarniki 8tys i stare poczciwe postojowki ;D :)

Nie dotykam wiecej lamp , jedynie jak pojade do Adama wkoncu na bixenon .. :)
    Widze, ze te przetwornice to kon trojanski :?
    Wiec zalecam, zalozenie bezpiecznika np 3A miedzy przetwornica a gniazdem zarowki.
    W sklepach elektornicznych mozna kupic takie gniazda bezpiecznikowe na kablu latwe w montazu, powinno to ochronic uklad elektryczny przed uszkodzeniem w momecie spalenia sie przetwornicy 8/
    Takie przetworniczki w czasie zwarcia wala konkretnie wiec moga popalic nawet kable.
    A w tym cala lampe jak u kolegi

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38
    Cytat Zamieszczone przez Jarecki
    Cytat Zamieszczone przez lukasz740
    Ringi rzeczywiście są super, jednak coraz bardziej sceptycznie podchodzę do tego pomysłu.. Gdy włączam ringi wariuje przedni parktronic, cały czas jest ciągły sygnał jakbym już prawie uderzał w przeszkodę, mimo, że nic przed autem nie ma.. Po wyłączeniu ringów wszystko wraca do normy. Czy ktoś się już z tym spotkał? Jest na to jakaś rada?
    Drugą dość nieprzyjemną sprawą jest wytrzymałość przetwornic dołączonych do zestawu - mi spaliły się obydwie, całe szczęście, że miałem jeszcze przetwornice z zestawu niemieckiego - jak kupiłem auto był spalony jeden ring, na allegro wtedy zestawy CCFL kosztowały najmniej 400zł więc zamówiłem na ebay'u cały zestaw z Hong Kongu (miały być białe, przysłali niebieskie..) - taki sam teraz po 149zł można kupić - mnie one kosztowały coś koło 160zł, więc też dobra cena, zwłaszcza, że miałem je pół roku wcześniej niż zaczęła się ich sprzedaż na allegro. Ale ostatnio w przeciągu miesiąca zepsuły mi się obie przetwornice, oczywiście nie jednocześnie, ale trochę się zawiodłem. Za to z całą pewnością mogę polecić ringi z www.racing24.de - pasują do wersji po lifcie.
    Mi też parkotronik wariuje sprawdziłem czujniki i są ok. może faktycznie to wina ringów. Jakieś pomysły w tym temacie
    Niestety nie mam parkotronika w mojej Buni i nie moge dojsc czemu Ci warjuje. Mysle ze ringi nic nie robia zlego bardziej przetwornica moze emitowac jakies zaklucenia - czestotliwosci, ktore wplywaja na czujniki.
    Ja bym zrobil tak;
    Np. Odlacz jedna lampe i wlacz ringi w drugiej, jesli dalej bedzie piszczalo to odlacz same ringi i oddalaj dzialajaca przetwornice od lampy i czujnikow ( w razie czego przedluz kabelki "na sztuke" na czas doswiadczenia). Gdy bedziesz ja oddalal powinno wszystko sie uspokoic - tak mysle :/ jesli tak bedzie to trzeba bedzie zamontowac przetworniczki gdzies na zewnatrz lampy.
    Drugi pomysl to obwinac przetworniczki folia aluminiowa, ktora powinna podzialac jak ekran i tez powinno sie wszystko uspokoic.
    Nie ma co wywalac ringow od razu, trza najpierw pokombinowac :D zawsze da sie cos zrobic :]
    Jesli cos porobisz daj znaka jakie efekty, sam jestem ciekaw? Jak ni pomoze to bedziemy dalej kombinowac :] pozdro

Vip Vip
    BMW
    brak
    Cytat Zamieszczone przez Wachaczi
    Niestety nie mam parkotronika w mojej Buni i nie moge dojsc czemu Ci warjuje. Mysle ze ringi nic nie robia zlego bardziej przetwornica moze emitowac jakies zaklucenia - czestotliwosci, ktore wplywaja na czujniki.
    Ja bym zrobil tak;
    Np. Odlacz jedna lampe i wlacz ringi w drugiej, jesli dalej bedzie piszczalo to odlacz same ringi i oddalaj dzialajaca przetwornice od lampy i czujnikow ( w razie czego przedluz kabelki "na sztuke" na czas doswiadczenia). Gdy bedziesz ja oddalal powinno wszystko sie uspokoic - tak mysle :/ jesli tak bedzie to trzeba bedzie zamontowac przetworniczki gdzies na zewnatrz lampy.
    Drugi pomysl to obwinac przetworniczki folia aluminiowa, ktora powinna podzialac jak ekran i tez powinno sie wszystko uspokoic.
    Nie ma co wywalac ringow od razu, trza najpierw pokombinowac :D zawsze da sie cos zrobic :]
    Jesli cos porobisz daj znaka jakie efekty, sam jestem ciekaw? Jak ni pomoze to bedziemy dalej kombinowac :] pozdro
    Witaj.
    Na początek dzięki za udzielone rady. Mimo wszystko nie zamierzam ringów usuwać, chociaż ten ciągły pisk parktronic'a bywa irytujący.. Też myślę, że przetwornice są źródłem sygnału zakłócającego czujniki, ale wolę ich nie umieszczać na zewnątrz lamp, bo będą dużo bardziej narażone na jakąś awarię. Spróbuję patentu z folią aluminiową i dam znać co i jak.
    Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów