Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 168

Wątek: ringi

wygladaja super :)

Jednak jako ze lubie dbac o kazdy najmniejszy szczegol i wnerwia mnie ze jednak ringi nie sa idealne w 100% chodzi mi o to ze tak jak na zdjeciu pabla ringi sa jak by krotsze lub nie rowne mowie o miejscu soczewki prawy gorny rog

jedynie co to ze obydwa ringi na obydwu stronach zlewaja sie tak swoja wada ze wygladaja jak by tak mialo byc :)

w dzien jezdze bez xenonow bo widac mnie normalnie jako swiatla dzienne chyba ze juz naprawde swieci mega slonce to dopiero odpalam xenon

Zdjecie nie daje efektu nawet w 50%
    Sam probowalem wielu ujec z ronych pozycji itd niestety tego sie nie da uchwycic jak to mocno daje w nocy

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Dokładnie potwierdzam słowa Trola efekt dużo lepszy mimo, że są to same rurki beż obudowy...
    Co do fotek to chyba Anatolek dałby radę ale ja również jestem za cienki w uszach - po prostu trzeba to zobaczyć...
    Dreams from Dreams - 7er...

No to trzeba na spocik i obejrzec co i jak :D :D

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    By Nokia N70 .... :D

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    A ja mam pytanie z troche innej beczki- jak wyglada sprawa ringow a tzw. swiatel do jazdy dziennej?? Konkretyzujac czy moznaby LEGALNIE smigac tylko na ringach w dzien?
    Z tego co wiem dopuszczalne swiatla do jazdy w dzien wystarczy ze maja zarowki o mocy 21W (21W czesto sa stosowane w maluchach ze wzgledu na braki mocy :D ) lub wiecej do 60W- z tego co widze ringi CCFL emituja na moje oko napewno wiecej candelli jak zarowki 21W (kierunkowskaz/stop).
    Mial juz ktos z was stycznosc z tym tematem??
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Oficjalnie nie jest to zgodne z prawem - potrzeba certyfikacji takiego oświetlenia niestety.
    Światło jest faktycznie dość mocne i chyba powinno spełniać wymogi.
    Dreams from Dreams - 7er...

BMW
    e38 735 iA
    Powinno ,ale nie spełnia. Ori sa dużo mocniejsze .Ja jeżdze na ringu i xenonie w halogenie .Narazie mialem 1 kontrole. Pies sie pyta czemu bez świateł jade ,ja że mam dzienne a on gdzie przyciski z napisem, ja że to ori bmw i sie odczepił tylko trzeba uważać bo może poprosić o odpał postojówek a wtedy lipa :D :D

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Ciekawy jestem jaki certyfikat maja te lampki dokladane do maluchow ktorych komplet kosztuje 40zl :D do nich nikt sie nie czepia- a co najlepsze swieca tam gdzie akruat w czsie montazu podpasuje srubka co jest dla mnie najwieksza paranoja...

Anatol te ringi CCFL swieca bardzo mocno- duzo mocniej jak ori, z tym ze ori sa troche grubsze. Jakby mnie policjant spytal o "przycisk z napisem" to na bank wylapalbym mandat i to za obraze, bo peklbym chyba ze smiechu ;D
    Mam nadzieje ze ktorys z improterow wpadnie wkoncu na pomysl zrobienia homologacji ringow na oswietlenie dzienne- sa duzo lepiej widoczne i co najwazniejsze swieca o odpowiednim kierunku i nie da rady ich zle zamontowac :D wtedy napewno nie bedzie sie mogl opedzic od chetnych ;)

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

BMW
    e38 735 iA
    Tak świecą dużo mocniej niż ori np w e39 (ale na nich nie możesz jeżdzić w dzień) ori dzienne w x5,e90 święcą dużo mocniej od naszych (wewnętrzne ringi) porównywałem. Więc pozostaje jezdzić póki się da na tym ;D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745i
    Założyłem sobie właśnie ringi te jaśniejsze. Efekt jest spoko. W prywatnej galerii są zdjęcia narazie takie ale kiedyś zrobię w nocy bedzie lepiej widać. Są troszeczke za małe wielkością ale ogólnie polecam brałem od tego samego gościa co komando. :papa:

Uprawnienia umieszczania postów