Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Niedzialajacy licznik oraz obrotomierz.

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Jeśli licznik "z pleckami" to zostanie Twój przebieg oraz inne dane.
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Zaawansowany Użytkownik Awatar GRABA730i
    BMW
    E36 316i/E 38 m60b40 740iA V8/E46 318i
    Auto 95 rocznik, jesli predkosc jest brana z lewego tylnego kola a ja mialem padniety parwy czujnik czyli wniosek z tego taki , ze to nie wina czujnika tylko bardziej licznika ale co sie moglo z nim porobic oto jest pytanie... dzis np chwile dzialal i po przejechaniu 10 km znowu "padl" hm.. dziwne ale coraz bardziej zaczynam sie przekonywac ze to jest wina wlasnie samego licznika...

BMW
    Sprzedane
    Tak? To ja Ci zaproponuję żebyś zajrzał do czujnika i zobaczył jak wyglądają przewody. Może jakiś jest załamany i w środku raz styka a raz nie.
    ex:
    E53 X5 4,4i Sport Pack

BMW
    MariuszE38 konkretnie ci chodzi o czujnik w lewym tylnym kole tak? o ta mala skrzyneczke gdzie wchodzi czujnik? no w sumie moze masz racje jesli dziala a za chwile nie to moze byc wina nie laczacego przewodu(bo tam sie wogole duzo syfu dostaje)... ok dzieki sprawdze to a pozniej ebde myslal o liczniku:D

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Był by błąd na kompie dotyczący czujnika lewego.
    W takim przypadku podpina się kompa i wchodzi w ike.
    Tam jest możliwość wykonania testów ( z palca też ) sprawdzenia obrotów silnika, prędkości auta. 10 min roboty i po diagnozie. Po co tak kombinować.
    Poczytaj na temat testów licznika. Tam też te informacje można zobaczyć. Jak będą dochodziły do licznika i w testach będzie je widać to od razu licznik drugi trzeba będzie szukać.
    To w końcu nie działa Ci obrotomierz czy prędkościomierz czy jeszcze co innego?
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

BMW
    Sprzedane
    Cytat Zamieszczone przez GRABA730i Zobacz posta
    MariuszE38 konkretnie ci chodzi o czujnik w lewym tylnym kole tak? o ta mala skrzyneczke gdzie wchodzi czujnik? no w sumie moze masz racje jesli dziala a za chwile nie to moze byc wina nie laczacego przewodu(bo tam sie wogole duzo syfu dostaje)... ok dzieki sprawdze to a pozniej ebde myslal o liczniku:D

Dokładnie :)
    Komp kompem a zajrzeć tam to kilka minut i będzie wiadomo jak to wygląda. Napewno nie zaszkodzi a wywalenie całego błota, które się tam czasem dostanie pomóc może.
    ex:
    E53 X5 4,4i Sport Pack

BMW
    Pod kompa byl podpinany i wyszlo kolo prawe a nie lewe, a dokladnie nie dziala predkosciomierz i ekonomizer , a obrotomierz dziala caly czas (troche zle to ujelem w temacie) no i nie nalicza mi kilometrow ile przejechalem .... a i wydaje mi sie ze wskaznik paliwa troche oszukuje i ciagle sie waha..

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    To zmienia postać rzeczy.

Licznik nic do tego nie ma.
    Jeszcze raz podepnij pod kompa ale innego.
    Przejedź się z kompem i obserwuj prędkość z poszczególnych kół. Wtedy będzie wiadomo na którym kole jest problem. Prawe koło nie jest odpowiedzialne za sygnał prędkości.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Zaawansowany Użytkownik Awatar BRABUS
    BMW
    E32 735iL & Espace4 & K1200RS ;)
    sygnal brany jest z lewego kola - jak chcesz sprawdzic czy to czujnik to zamien prawe z lewym i odwrotnie - ja mialem problem tez z predkosciomierzem - kupilem czujnik(podrobe za 60pln) wsadzilem i nadal nie dzialal. Wiec zamienilem ten czujnik za 60pln na prawa strone - na prawej stronie dzialal i pokazywal predkosc na kompie - z lewej ciagle 0. Zdjalem obudowe sterownika ABS i co? styki idace z wtyczki do plytki sie rozsypaly - wzialem lutownice w reke, troche pogrzebalem i dziala! Ta usterka jest bardzo czesta w sterowniku 5.7 jesli mnie pamiec nie myli, natomiast nie wiem jak ma sie ten starszy(a takiego masz jesli auto z 95).
    http://7er.pl/signaturepics/sigpic2642_1.gif

BMW
    BRABUS a gdzie dokladniej znajduje sie ten sterownik ABS?

p.s a z zamiana tego czujnika to moze byc problem bo go nie tak latwo wyjac a doslownie go trzeba wygrzebywac bo jesli jest orginal;ny od nowosci to on sie rozsypuje doslownie u mnie tak bylo bynajmniej przy wymianie prawego tylnego czujnika trzeba bylo rozwiercac i go wyskubywac... takze z ta wymianka bedzie ciezko...

Uprawnienia umieszczania postów