Przyk³adem miejsc gdzie mo¿na znale¼æ informacje na temat charakterystyki czujników jest AUTODATA, TOLERANCEDATA, INFOTECH.
22-28 stopni Celsjusza to opór rzêdu 2050-2470ohm.
77-83 stopnie to 260-310 ohm. Te warto¶ci pokrywaj± siê w wiêkszo¶ci czujników temp w samochodach. Wyj±tkami s± fordy gdzie opory s± znacznie wiêksze.
Czytasz fora gdzie jest bardzo ma³o ludzi co maj± pojêcie na temat sterowania silnikami. Wiêkszo¶æ ³yka wszytko jak ma³y pelikan.
Jak by by³ dobry przep³ywomierz to silnik by pracowa³ od momentu skasowania adaptacji bez zaj±kniêcia i nie musia³ by siê mocno przestrajaæ.
Zrób screena z warto¶ciami dotycz±cymi adaptacji i regulacji lambda po kilku dniach je¿d¿enia od skasowania adaptacji. Tam widaæ czego silnikowi brakuje.
Czasami marudzê bo mam taki charakter.
Czytam wszystkie posty od pocz±tku do koñca.
Ja naprawiam samochody pod k±tem sterowania silnikami od 5 lat. Zajmujê siê zawodowo elektryk± i elektronik±. Diagnozujê ró¿ne marki, nie tylko bmw. Wiem jak powinny byæ sterowanie silniki.
By³em szkolony przesz centrum szkoleniowe BOSCH, FIAT i szkolenia z LPG. Mam dostêp do ró¿nych dokumentacji. Pracujê w BOSCH-Service i mam w³asny warsztat.
Teraz pochwal siê jakie masz do¶wiadczenie w tym co piszesz bo forum i swoje auto nie jest wystarczaj±cym do¶wiadczeniem. To do jakich wniosków ostatnio doszed³e¶ to ja mia³em opanowane kilka lat temu.
Wszystko da siê naprawiæ tylko kwestia kosztów i determinacji.

Odpowiedz z cytatem