Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Automat w M70, czyli to co boli najbardziej :/

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar Kafarek
    BMW
    E32 750i
    Blog
    2
    Chcialem sprzedac, ale tez nie musialem i sie za bardzo nie spijalem. Problem w tym, ze teraz mam 2 stojace 750 z wysypanymi skrzyniami. Tanio sie nie da, jednak gdy mam juz wydac 4k na swap manuala to wole dolozyc tysiac i zrobic kompletny remont. Akurat w tej kwestii nie zamierzam szukac oszczednosci. Albo grubo (manual/remont) albo wcale (uzywka).

-----> www.e32.750i.pl <-----

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E24 - 635 CSi, E32 - 750iL, E34 - 530i
    Blog
    12
    Aha, no to sprawa jasna. Myślę, że za 3k możesz mieć tą skrzynię zrobioną dobrze, na uszczelkach ZF ze zregeneowanym konwerterem. Musiałbyś ją wyjąć i przysłać do Krakowa. Jeśli jesteś zainteresowany, pisz na priv.

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Kafarek Zobacz posta
    Wiem na 100% że nie będę naprawiał skrzyni, bo to za duże siano. Jeśli już, to kupie używkę.. Gadałem też z Puzem i podejmie się wsadzenia mi manuala (oczywiście mowa o przespawanym dzwonie) za rozsądne pieniądze. Jakie?.. Musi zebrać myśli i materiały, bo nigdy tego nie robił osobiście.

(...)

Problem w tym, ze teraz mam 2 stojace 750 z wysypanymi skrzyniami. Tanio sie nie da, jednak gdy mam juz wydac 4k na swap manuala to wole dolozyc tysiac i zrobic kompletny remont. Akurat w tej kwestii nie zamierzam szukac oszczednosci. Albo grubo (manual/remont) albo wcale (uzywka).
    Całkowity brak spójności w tych dwóch wypowiedziach.

Wypadałoby się zastanowić czego naprawdę oczekujesz od tych swoich aut. Szczerze odradzam oczekiwanie
    bezawaryjności po 20 latach któż-wie-jakiego użytkowania przez nieznaną liczbę właścicieli.

Nie chce mi się zgłębiać pokrętnych mechanizmów wedle których decydujesz co dalej z tymi pojazdami.

Uważam jednak, że jeśli chcesz remontować automat, to propozycja kolegi z Krakowa, którą otrzymałeś powyżej jest jak wygrana na loterii.
    Z mojej znajomości z nim, jest to jedna z postaci, która w spójności i konsekwencji w realizowaniu motoryzacyjnych planów i projektów, może uchodzić za wzór.
    Odróżnij więc forumowe bicie piany od konkretów, znajomości z Puzem jako pierwszymi skrzypcami profesjonalnego swapu BMW w PL gratuluję, tyle że czasy się zmieniają i nie trzeba kupować całego browaru żeby napić się piwa, jeśli wymyślisz sobie tanią wersję przeróbki na schalter.

Robią to już ludzie z miejscowości gminnych zamieszkałych przez nie więcej niż 1.5 tys mieszkańców.
    Wwrzucam ogłoszenie w którym sprzedający zflanszował getraga 260, sprzedając całość z zamachem za 2300 pln, czyli niecałe 2 tys kładziesz za cudzy spryt i upór, reszta to zamach i skrzynia warta 200-300 pln.

Podrzucam ogłoszenie (z którym nie mam nic wspólnego) http://allegro.pl/bmw-e32-750i-m70-m...897248607.html

Życzę wytrwałości i cierpliwosci, bo jak widać poza zbieraniem pochwał na forum, są też chwile kiedy trzeba wykazać trochę uporu w stosunku do tych pojazdów, a z tego co pamiętam to poza tym kupionym z allegro, ten w longu wydawał się być tego warty.
    Mając dwie 750-tki współczynnik opłacalności naprawy skrzyni, pasującej do obydwu z nich, mnożysz przez 2, także powodzenia.
    Czarne e32 w benzynie!

Banned
    BMW
    e4444
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny

Robią to już ludzie z miejscowości gminnych zamieszkałych przez nie więcej niż 1.5 tys mieszkańców.
    Wwrzucam ogłoszenie w którym sprzedający zflanszował getraga 260, sprzedając całość z zamachem za 2300 pln, czyli niecałe 2 tys kładziesz za cudzy spryt i upór, reszta to zamach i skrzynia warta 200-300 pln.
    Ja też mam skrzynię manual na sprzedaż z całym sprzęgłem plu ang play i nikt za 2 tys nie chce z gwarancją

Uprawnienia umieszczania postów