Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Automat w M70, czyli to co boli najbardziej :/

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E24 - 635 CSi, E32 - 750iL, E34 - 530i
    Blog
    12
    Nie wiem, czy bedziesz mial na tyle checi, ale na dzien dobry podmienilbym konwerter. Objawy o ktorych piszesz pasuja...

Zaawansowany Użytkownik Awatar DoDominik
    BMW
    e32 m30b30 88'
    Blog
    9
    Dlatego mój manual do v12 czeka na lepsze czasy ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 730
    w Koszalinie znajomy wsadził teraz do m70 skrzynie od m50b25 oczywiście z przespawanym dzwonem (robi driftowozy na potęgę) tylko zapytam od czego sprzęgło i zdam relacje :)

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez Johnny735 Zobacz posta
    To chyba każdy z nas trzęsie się o swoją automatic getriebe...
    Dlatego pierwszym warunkiem jak kupowałem e32 to było "skrzynia manual" i teraz o nic się nie martwię :686:

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Blog
    12
    W temacie wymiany skrzyni, dodam tylko, że założenie używanej skrzyni, to duże ryzyko, zwłaszcza finansowe. Kwestie pracy pzy tym pomijam. I nie ma tu znaczenia żadna gwarancja rozruchowa. Większość tych skrzyń albo ma przelatane 300, 400 kkm, albo była upalana przez kretnyów na niskim stanie, albo stała gdzieś nie wiadomo jak długo i na jakim stanie. To uządzenie znacznie delikatniejsze niż np silnik, i pawdopodobieństwo uszkodzenia używki po jej założeniu, zalaniu świeżym olejem jest dość duże. Świeży olej, lepsze ciśnienie, lepsze właściwości myjące i dmuch, nie ma uszczelki albo tłoka...
    Jedyna w miarę bezpieczna opcja, to zakup skrzyni z samochodu o znanym, niskim ( czyt do 200kkm) przebiegu. Chociaż po tym co widziałem, chyba i na to bym się nie zdecydował...
    Po zakupie swojego 750 prawie od razu wyjąłem skrzynie i wjechała nowa hydraulika, część sprzęgieł oraz zregenerowany konwerter. Zrobiłem to, pomimo, że skzynia działa bez zarzutu a samochód miał najechane 280 kkm. Po stanie sprzęgieł widać było, że uszczelnienia były już nie najlepsze... Skończyłaby się za 20 - 30 tys
    Piszesz, że remont to duża kasa... Co to jest dużo ? 3k, 5k, 6k ?
    Z drugiej strony widziałem, że chciałeś sprzedać samochód, więc może faktycznie powinno być tanio...
    Moim zdaniem, albo manual, albo remont. w przeciwnym razie Twój dół może się powtórzyć.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kafarek
    BMW
    E32 750i
    Blog
    2
    Chcialem sprzedac, ale tez nie musialem i sie za bardzo nie spijalem. Problem w tym, ze teraz mam 2 stojace 750 z wysypanymi skrzyniami. Tanio sie nie da, jednak gdy mam juz wydac 4k na swap manuala to wole dolozyc tysiac i zrobic kompletny remont. Akurat w tej kwestii nie zamierzam szukac oszczednosci. Albo grubo (manual/remont) albo wcale (uzywka).

-----> www.e32.750i.pl <-----

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Blog
    12
    Aha, no to sprawa jasna. Myślę, że za 3k możesz mieć tą skrzynię zrobioną dobrze, na uszczelkach ZF ze zregeneowanym konwerterem. Musiałbyś ją wyjąć i przysłać do Krakowa. Jeśli jesteś zainteresowany, pisz na priv.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 730
    a więc tak byłem u znajomego co manuala zrobił w e30 M70 to koszta mówi że też koło 4 tys sprzęgło od m5 tam siedzi ale ma na sprzedaż ze swojej 850 skrzynie za 400 zł jak coś bo do E31 wsadził 5.4 razem ze skrzynią.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kafarek
    BMW
    E32 750i
    Blog
    2
    Przemozz jak coś to klepię, ale czekam najpierw na wymianę oleju w swojej.. Dam znać.

-----> www.e32.750i.pl <-----

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Kafarek Zobacz posta
    Przemozz jak coś to klepię, ale czekam najpierw na wymianę oleju w swojej.. Dam znać.
    Kafarek szkoda twojej kasy (500zl peknie jak nic) na wymiane oleju teraz- jak jest juz za pozno, sprawdz czy poziom oleju jest wlasciwy, jesli tak to niestety remont... :(
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Uprawnienia umieszczania postów