Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: DIY Interfejs ADS (prawie) za darmo!

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar brunoz
    BMW
    E38 740iA
    Blog
    11
    Wiesz, sprawdzę może dzisiaj w domu jak zachowuje się Inpa na tym kompie.
    Może i na 98 pójdzie, ale wiedz, że to goowniany system i będziesz się borykał ze stabilnością.
    Jak znajdziesz sobie ISO Windowsa XP Mini 2.1 PL, to z powodzeniem po uruchomieniu się systemu zajmuje on zaledwie 54MB RAMu. A jak będziesz u siebie mieć np. 256 MB (co nie jest przecież żadnym wyczynem technologicznym) to Inpa pociągnie z palcem w ...usb :-)

Możesz zainteresować się też nowymi/regenerowanym bakteriami do tego notebooka za 80 zł które rzekomo wytrzymują 2-3 godziny.
    Problem przy samodzielnej wymianie ogniw polega nie na trudności lutowania, rozbebeszenia układu czy znalezienia adekwatnych ogniw, tylko na małym upierdliwym układziku, który odpowiada za obsługę baterii i przy okazji liczy ilość cykli ładuj/rozładuj i po osiągnięciu limitu przestaje ładować baterię. Mam 3 takie baterie, każda ma identyczny objaw.
    Tak więc za mniej niż 150 zł miał byś sprzęta do diagnozy, który mógłbyś wozić non-stop w aucie.
    I wiesz co? Zainspirowałeś mnie tym, że chyba sam tak zrobię :-)

EDIT (1):
    poza tym widzę, że można upgrade'ować CPU nawet na 500MHz robiąc kilka trików w BIOSie. Właśnie zakupiłem za 20 zł taki procek :-)

EDIT (2):
    Zamówiłem 6 ogniw 3,7V do wymiany w akumulatorze do notebooka. Jak dobrze pójdzie, to będzie trzymać 1-1,5h (albo i dłużej).
    Zapowiada się, że będę miał całkiem sprawnego sprzęta do permanentnego przechowywania w aucie (mam też ładowarkę samochodową doń).

Aaa.. i sprawdziłem, Inpa na XP Mini i 256 MB ramu wymiata aż miło. Tak więc taki grat spokojnie wystarczy.
    Ostatnio edytowane przez brunoz ; 21-09-2011 o 14:09
    Nein! Mein Schnitzel!

Uprawnienia umieszczania postów