-
Vip
Vip
Do¶æ du¿y problem 3.0 V8 E32
Witam panowe mam spory problem otó¿ zacz³ey mi siê pojawiaæ plamy pod silnikiem pocz±tkowo my¶la³em ,¿e to olej. Ale wymieni³em uszczelkê pod misk± silnik jest suchy nigdzie oleju nie widaæ. Jednak plamy pojawiaj± siê dalej i to coraz wiêszke w coraz krótszym czasie. Natomiast dzisiaj zaczê³o mi strasznie smierdzieæ benzyn± w aucie. I plamy robi± siê równiez z beznyny. W czym moze le¿ec problem ?
-
yazg.o.t.
Vip
Ten pierwszy "typ" plam to co to jest jak nie olej?
-
Vip
Vip
po zapachu wnioskujê ze beznyna wybaczcie zapomnia³em dopisaæ. A i widaæ to równie¿ po wskazniku paliwa gdy¿ szybko opada.
-
yazg.o.t.
Vip
obadalbym przewody paliwowe, wpelznij pod auto i ca. w miejscu gdzie kapie zaczalbym poszukiwania otworu w przewodach - to co pierwsze przychodzi mi na mysl
-
Vip
Vip
Dzi¶ juz tergo raczej ne zrobie ( brak agarazu , noc , obni¿one auto ) ale jutro w dzien napewno zerknê tam
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
Wjechaæ na kana³, w³±czyæ zap³on (ci¶nienie paliwa w uk³adzie ) i szukaæ - u mnie przerdzewia³ przewód paliwowy nad tylnym wahaczem i sika³o ;-)
-
Zaawansowany U¿ytkownik
dok³adnie sprawdz przewód doprowadzaj±cy paliwo na wtryski po zdjêciu górnej obudowy silnika jest ³atwy dostêp od prawej strony mo¿e jest poluzowany
-
Vip
Vip
lostami1988 - ten przewód by³ przeciêty czym¶. Ale juz zrobione naprawione dziêki ;)
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum