No to masz na bank rozje¿d¿aj±ce siê mapy LPG. Jak na pocz±tku po skasowaniu jest ok na Pb a potem po je¿dzie roz³azi siê i zaczyna prychaæ, kuleæ, gasn±æ itp. to na pewno s± to mapy.

Valteki typ 34 s± ponoæ do¶æ dobre. Nie wiem co obs³uguje Stag. G³ównym wyznacznikiem jest tu impedancja/rezystancja cewek wtrysków. Jak uci±gnie 3Ohm to s±dzê ¿e wiêkszo¶æ wtrysków ma tak± impedancjê. Na szczê¶cie w E38 s± do¶æ d³ugie czasy wtrysków, rzêdu 3,5 - 4 ms na ja³owym wiêc wiêkszo¶æ sobie z nimi poradzi. Valteki, szczególnie te s³absze s± nieprecyzyjne i mog± nierówno dawkowaæ paliwo (mo¿e przez to rozje¿d¿aæ siê mapa lub ku¶tykaæ i trz±¶æ siê silnik).

Ja mam Iplus. Ludzie polecaj± te¿ Hana 2000 oraz dro¿sze Keihiny. Wszystko zale¿y od tego, ile chcesz zainwestowaæ w instalacjê. My¶lê, ¿e Hany z powodzeniem by u Ciebie siê sprawdzi³y.

Mówiê Ci jako osoba, która walczy ju¿ kawa³ czasu z regulacj± LPG u siebie - sprawd¼ czy na pewno wszystkie elementy na Pb dzia³aj± dobrze (lambdy, przep³ywomierz, inne czujniki) i spraw, ¿eby auto na benzynie je¼dzi³o idealnie. Poje¼dzij na benzynie w ca³ym zakresie obci±¿eñ i obrotów jakie¶ 50km ¿eby ustawi³y siê korekty/adaptacje krótko i d³ugoterminowe a nastêpnie pojed¼ (na benzynie) do sprawdzonego gazownika celem porz±dnego ustawienia map LPG. Zastanów siê te¿ czy nie lepiej zrobiæ to przy okazji wymiany wtryskiwaczy LPG.