Szybkie pytanko - jak w temacie Panowie. Czy odwrotnie zalozona opona kierunkowa z jednej strony na tylnej osi moze byc powodem uczucia jakby niewywazonych kol?
Szybkie pytanko - jak w temacie Panowie. Czy odwrotnie zalozona opona kierunkowa z jednej strony na tylnej osi moze byc powodem uczucia jakby niewywazonych kol?
Tak kolega jak najbardziej s± to objawy ¼le za³o¿onej opony
Bartekzrn
Dzieki, wlasnie to przyuwazylem, zmienialem 3 dni temu felgi i przy ok 80-90kmh zaczyna trzasc jak jak niewywazone kola (a wywazone sa). Przed chwilka sprawdzalem czy sa dokrecone a tu taki zonk. Reklamacja - wiadomo, ale co za gamonie (rowniez i w drugim warsztacie gdzie wywazali, ze nie przyuwazyli):butcher:
Mo¿e dodam jeszcze, ¿e odwrotnie za³o¿ona kierunkowa opona (np. Toyo Proxes T1S, ..T1R) powoduje, ¿e przy lekkim deszczu, przy 70km/h leci siê jak po lodzie.
Co chwilê aquaplaning.
Ciekawe czy do dryftowania na mokro na placu by siê to nie nada³o?
Nein! Mein Schnitzel!
Ja kiedy¶ przejecha³em siê na BRIDGESTONE POTENZA. Na ch³opski rozum za³o¿y³em tak jak w 99% idzie ''jode³ka'' na oponie. Jednak okaza³o siê ¿e ma byæ odwrotnie:p Nawet mój kapciarz przejecha³ siê na nich zak³adaj±c je.
Ja te¿ mia³em bridgestone potrnza i nie mog³em siê przywyczaiæ do tych bocznych jode³ek które sz³y w odwrotn± stronê do kierunku jazdy :)
Cos w tym jest, bo nawet przy bardzo wolnej jezdzie na zakretach przed poprawka migalo mi caly czas ASC. Po zamianie jest ok.