Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Poka¿ wyniki od 21 do 22 z 22

W±tek: Czy Rondell bêd± pasowaæ do E38?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2012
    BMW
    728i
    Sk±d
    zabrze
    Mo¿e to Ci pomo¿e:
    mam wszystkie cztery felgi 10"
    - Z ty³u opony 255 - zero naci±gu, pasuj± jak by by³y idealnie wyprodukowane pod 10" felgê i jeszcze chroni± felgê
    - Z przodu 235 - naci±g dosyæ spory - wygl±da to ³adnie - nawet je¶li opona ma krawêd¼ ochronna felgi to jej nie ochroni - ale wygl±d takiego ¶redniego naci±gu rekompensuje :)

Cytat Zamieszczone przez PiotrekV8 Zobacz posta
    Zgadzam siê z przedmówcami, jesli nie masz gleby (a najlepiej AR) i takiego perfect fitmentu, ¿e rant b³otnika wchodzi pomiêdzy naci±gniêta opone a rant felgi to zak³adaj "normalne" opony ;) poza tym piszesz, ¿e chcesz miec komfort, a naci±g choæby nie du¿y komfortu nie poprawia na pewno, a wrêcz przeciwnie ;p
    Nie zgodzê siê, mam przód i ty³ seryjne, do tego w baga¿niku 100l butlê gazu wiêc ty³ siedzi jak bym wozi³ s³onia. Ostatecznie auto wygl±da jak by zaraz mia³o startowaæ w kosmos a mimo wszystko naci±gniête 235 z przodu wygl±daj± dobrze (to nie tylko moje zdanie).
    Wiadomo te¿ ¿e naci±gniêta opona traci na obwodzie (gdzie¶ musisz zabraæ ¿eby j± rozci±gn±æ) wiêc w zasadzie z przodu mam ni¿szy ostatecznie profil jak z tylu ale nie wygl±da to ¼le moim zdaniem, a komfort zachowany.
    Ostatnio edytowane przez bartolo ; 15-03-2013 o 22:43

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar brunoz
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    E38 740iA
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    11
    Dziêki za info.
    W³a¶nie zakupi³em chromowe wentyle do tych nieu¿ywanych felg, bo z do¶wiadczenia wiem, ¿e oponiarze jako¶ nie miewaj± takich w³a¶nie zaworków. A chcê, ¿eby by³o ³adnie :-). Jak tylko przyjd±, to zabieram wszystkie fele do oponiarza, najpierw niech za³o¿y mi jedn± 255 na ty³ - oceniê, i jak bêdzie, to naci±gnie mi drug± i po sprawie. Je¶li natomiast oka¿± siê za cienkie i bêd± naci±gniête, to za³o¿y mi drug± na przód celem obejrzenia. Je¶li tam bêdzie dobrze, to zdejmie t± jedn± z tylnej i da te¿ na przód.

Wtedy bêdê wiedzieæ, ¿e muszê kupiæ albo 235 do przodu albo 275 do ty³u. Ale oczywi¶cie mam nadziejê, ¿e 255, jak piszesz, bêdzie pasowaæ na tyle idealnie :-)
    Nein! Mein Schnitzel!

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •