czy felgi Rondell 58 (takie jak tutaj)
o wymiarach 8,5 x 17, ET13, 5 x 120 bêd± bezproblemowo pasowaæ do E38?
Chodzi o to, ¿eby nigdzie nie ociera³y i nie wygl±da³y g³upio.
czy felgi Rondell 58 (takie jak tutaj)
o wymiarach 8,5 x 17, ET13, 5 x 120 bêd± bezproblemowo pasowaæ do E38?
Chodzi o to, ¿eby nigdzie nie ociera³y i nie wygl±da³y g³upio.
Nein! Mein Schnitzel!
ocierac nic nie bedzie. ale czy jest sens wk³adaæ 17' do e38 i to tylko 8.5 cala.????
wg mnie nie. ale to tylko mojem skromnem zdaniem.
Ostatnio edytowane przez hugoslawek ; 17-09-2011 o 07:05
a jakiej szeroko¶ci by¶ zaproponowa³?
Nein! Mein Schnitzel!
tzn. szeroko¶æ jest jak najbardziej zgodna z przewidywanymi rozmiarami do e38. ale wszyscy którzy mog± wymieniaj± na szersze. wg mnie najodpowiedniej w e38 (bez ¿adnych naci±gów) wygl±da 10 cali z ty³u i 9 z przodu.
a co do ET to jest ca³kiem fajne w tych felgach. wiêc bedzie nieco lepiej wype³niac nadkole ni¿ standard.
mi siê marzy 11cali z ty³u i 10 z przodu na 19'tkach.... i to jest wtedy ¶liczne wype³nienie nadkola. póki co mam 8 i 9 cali na 18' i tragedii nie ma ale dystanse potrzebne jak woda na pustyni...
powtarzam, to tylko moje subiektywne i moze troche zboczone zdanie...
Mia³em dystanse 15mm na przód i 20mm na ty³. Ale wywali³em bo mimo dobrego dopasowania ko³a mi lata³y okropnie przy 90km/h.
A my¶lê o rozmiarach 16 na zimê i 17 na lato bo jednak polskie drogi nie rozpieszczaj±. A limuzyna ma byæ komfortowa i ma jechaæ miêkko i p³ynnie.
Przerabia³em ju¿ 16 w E30 i 17 w E36 i ju¿ mi siê znudzi³o ci±g³e uwa¿anie na ka¿dy krawê¿nik czy dziurkê.
Czyli ET13 ale 9 lub 9,5 cali by³yby odpowiednie? Wezmê cztery równe, ¿eby móc przek³adaæ ty³ na przód co drugi sezon (równe ¶cieranie siê opon)
Nein! Mein Schnitzel!
Guner, dlatego wywali³em te dystanse. Lubiê jak wszystko gra i pasuje.
Nein! Mein Schnitzel!
Dobra, panowie, mam na oku Rondell 58, 8,5 et 18 na przód i 10 et 13 na ty³.
Poszukiwania na necie wykaza³y, ¿e ten rozmiar powinien idealnie wpasowaæ siê do E38.
Tylko teraz pytanie: marzy mi siê german look, choæ mam nieobni¿one zawieszenie. I teraz pytania:
Co naci±gn±æ na te fele
1. ¿eby by³o bez naci±gu
2. ¿eby by³ delikatny naci±g (german)
3. czy naci±g bêdzie wygl±da³ g³upio w tym przypadku?
Nein! Mein Schnitzel!
Ad. 1 - 235/50 + 285/40 (ew. 275/40)
Ad. 2 - daj sobie siana skoro jest bez obni¿enia...
Ad. 3 - tak bêdzie wygl±da³