witam
mam możliwość kupić tylną kanapę elektrycznie regulowaną i podgrzewana, ja mam elektrycznie regulowane siedzenia i podgrzewane z przodu natomiast z tyłu nie ;( , czy można zamontować taka kanapę i czy to wszystko będzie działać????
witam
mam możliwość kupić tylną kanapę elektrycznie regulowaną i podgrzewana, ja mam elektrycznie regulowane siedzenia i podgrzewane z przodu natomiast z tyłu nie ;( , czy można zamontować taka kanapę i czy to wszystko będzie działać????
Oczywiście że można, wszystko to kwestia zapału i ew. umiejętności :) Na e38.org znajdziesz dokładny DIY-manual na retrofitting tylnej kanapy w E38 - może będzie to pomocne.
Przed kupnem zwróć uwagę na gatunek skóry! W E38 były bodajże 4 rodzaje, więc w E32 pewnie podobnie.
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau
Za ile ta kanapa o ile to nie tajemnica bo sam poluje :D
Powinno byc tak ze przekładasz podpinasz i smiga :D
a wtyczki będą do podgrzewania i elektrycznego sterowania???? moja kanapa tylna jest zwykła nie ma elektryki.Zamieszczone przez MiBhell
450 zl.
Jak sadze kanapa z netu? Najprosciej było by podmienic i spradzic ;) niczego sobie obciac nie dam ze bedziesz miała wszystkie wtyczki ale pod tylną kanapa jest bardzo duzo niewykozystanych wtyczek wiec są szanse ze tylko podmianka i smiga.
Z punktu widzenia ergonomi było by to dobre rozwiazanie BMW z punktu widzenia ekonomi juz nie ale nasze auta sa z okresu w którym jeszcze ksiegowi nie patrzelina na rece inżynierów ;)
Ja bym zrobił tak: poprosił bym sprzedajacego o podanie ile wtyczek jest w kanapie (najlepiej foto) i sprawdził ze stanem faktycznym.
Dodam ze z samym grzaniem mogą byc frytki bo przyciski od grzania sa w tunelu srodkowym pod kratka z nawiewu. Sprzedajacy pewnie sprzedaje bez przycisków etc.. wiec troche kompletowania bedzie.. ale dla chcacego... ;) wazne zeby jeszcze maty działały bo bedziecie sie bawic a sie okaze ze nie grzeja i klops :/
pzdr
Kolega Bor tę kanapę sprzedaje :]
Solidny sprzedawca.. Polecam :]
Montaż plug & play
Krcze łyknał bym ja ale teraz to juz nie moge :D zreszta sa inne wydatki ;) rozmazyłęm sie przez Fankabmw hehe
pzdr
http://moto.allegro.pl/item338646468...bmw_7_e32.html
Jeśli mówimy o tej, to polecam. Cena dobra, bo za sterowaniem, ale od okazji daleko ;)
Miałem ja brać z grubo mniejszą kasę, ale nie takie mam plany :] Zatem polecam!
A to powiem Ci ze podczas ostatniego przegladania allegro na nia trafiłem ostatnio ale nie zwróciłem na nia szczególnej uwagi.. ;) widocznie moje priorytety tez sa inne ;) a to juz jest luksus w wydatkach :DZamieszczone przez Kafarek
pzdr
Tak to kanapa :) muszę się skontaktować z kolega i zapytać oraz poprosić o zdjęcie.Zamieszczone przez Kafarek
w opisie zaznaczone jest ze nie ma przełączników podgrzewania, ale nie jest chyba trudne do zdobycia, ciekawe czy pod tunelem będą wtyczki