Byłem dziś oglądać jedno auto stojące w Szczecinie
zobaczyłem z zewnątrz, wewnątrz, posłuchałem silnika
przejechać się nie było mi dane bo auto prawie paliwa nie miało
http://otomoto.pl/bmw-750-potezna-un...C20123670.html
Więc tak:
z zewnątrz - lakier wygląda fajnie, chyba nie była malowana
rogi jak to zwykle bywa porysowane trochę, przeważenie na listwach a tu prawy tył to też zderzak
w paru miejscach drobne rysy na lakierze - ogólnie tragedii nie ma - takie rzucające się w oczy jest tylko to na drzwiach lewych
lusterko prawe wylane - trzeba wymienić wkład
lewe założone nie od tego auta bo się kolor nie zgadza
szpar jakiś nadmiernych nie ma, wszytsko raczej w granicach normy, halogeny chyba wymienione na nowe bo bardzo czyste szkła
pod maską wszystko chyba proste, silnik na pewno nie był nigdy myty, żadnych wycieków nie zauważyłem, jedynie pęknięty plastik nad kolektorem i jakaś plama na prawo od wlewu oleju - widać na zdjęciu, wygląda na coś starszego zaschniętego
Klapa tylna wymaga dolania płynu do hydrauliki bo ma opory przy otwieraniu i zamykaniu - załapuje otwieranie dopiero po jakiś 5 sekundach, jak ją otworzyłem to na początku poszła do góry do połowy, dopiero po kolejnej prośbi i z lekką pomocą się otworzyła
- w bagażniku na zapasie piąta 18" od kompletu, zmieniara, navi mk2, dwa aku czyli wszystko kompletne - nawet cały komplet kluczy
dopra wchodzimy do środka
skóry w stanie dobrym bez przetarć, tak samo deska i tunel - jedynie jak macie ten pasek skóry na desce przy samych zegarach, czyli od zegarów w stronę maski do pierwszego szwu jest jakiś dziwnie ciemny o_O
drewno stan BDB+
plastiki przy progach z przodu swoje czasy świetności mają za sobą - ale to nie jest jakiś duży koszt
pixele na zegarach jak zwykle średnio to wygląda, ale to standard
zegary wszystkie chodzą ok, robiłem test
navi, radio itp działa
roleta tylna działa
szyby wszystkie się podnoszą i opuszczają z pilota, jedynie z panelu kierowcy prawy tył nie chce chodzić, ale z kluczyka i z własnego włącznika ok
lewy tylny zagłówek się nie podnosi
światła wszystkie ok
to co opisałem powyżej jest to koszt naprawy maxymalnie 2-3tys plus te poprawki z lakierem na zderzaku
to co się dzieje po odpaleniu to już inna bajka i trzeba by auto wziąć do speca - jak coś mam takich dwóch w Szczecinie
odpalenie auta to tak jakby ktoś z armaty przywalił - gdybym pierwszy raz oglądał v12 to byłbym pewnie zachwycony, ale jak słyszę moją jak odpala to stwierdzam że w tej jest coś nie tak
coś świszczy podczas i zaraz po odpaleniu, po paru minutach się uspokaja, ale pozostają bardzo duże drgania
obstawiam na dziurawy wydech - ew jakaś uszczelka i świece do wymiany ale nie jestem mechanikiem i to on musi to ustalić
druga rzecz to nie działający ABS, ASC itp, facet mówi że sterownik, ale tego też w warsztacie się dowiemy
zawieszenie nie macałem ani nie jechałem wiec ciężko się wypowiedzieć
ale stoi równo, koła prosto - tylko można z zewnątrz ocenić
cena 17tys, ale pójdzie za 16
wg mnie żeby zrobić stan do jeżdżenia to kwestia około 7tys, 10 żeby było miodzie
może mniej w zależności co powie mechanik
jak byście mieli pytania to walić :)
pozdro