Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: 750i po fl Szczecin 17tys

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6

750i po fl Szczecin 17tys

Byłem dziś oglądać jedno auto stojące w Szczecinie
    zobaczyłem z zewnątrz, wewnątrz, posłuchałem silnika
    przejechać się nie było mi dane bo auto prawie paliwa nie miało
    http://otomoto.pl/bmw-750-potezna-un...C20123670.html
    Więc tak:
    z zewnątrz - lakier wygląda fajnie, chyba nie była malowana
    rogi jak to zwykle bywa porysowane trochę, przeważenie na listwach a tu prawy tył to też zderzak

w paru miejscach drobne rysy na lakierze - ogólnie tragedii nie ma - takie rzucające się w oczy jest tylko to na drzwiach lewych

lusterko prawe wylane - trzeba wymienić wkład
    lewe założone nie od tego auta bo się kolor nie zgadza

szpar jakiś nadmiernych nie ma, wszytsko raczej w granicach normy, halogeny chyba wymienione na nowe bo bardzo czyste szkła
    pod maską wszystko chyba proste, silnik na pewno nie był nigdy myty, żadnych wycieków nie zauważyłem, jedynie pęknięty plastik nad kolektorem i jakaś plama na prawo od wlewu oleju - widać na zdjęciu, wygląda na coś starszego zaschniętego

Klapa tylna wymaga dolania płynu do hydrauliki bo ma opory przy otwieraniu i zamykaniu - załapuje otwieranie dopiero po jakiś 5 sekundach, jak ją otworzyłem to na początku poszła do góry do połowy, dopiero po kolejnej prośbi i z lekką pomocą się otworzyła
    - w bagażniku na zapasie piąta 18" od kompletu, zmieniara, navi mk2, dwa aku czyli wszystko kompletne - nawet cały komplet kluczy
    dopra wchodzimy do środka
    skóry w stanie dobrym bez przetarć, tak samo deska i tunel - jedynie jak macie ten pasek skóry na desce przy samych zegarach, czyli od zegarów w stronę maski do pierwszego szwu jest jakiś dziwnie ciemny o_O
    drewno stan BDB+
    plastiki przy progach z przodu swoje czasy świetności mają za sobą - ale to nie jest jakiś duży koszt
    pixele na zegarach jak zwykle średnio to wygląda, ale to standard
    zegary wszystkie chodzą ok, robiłem test
    navi, radio itp działa
    roleta tylna działa
    szyby wszystkie się podnoszą i opuszczają z pilota, jedynie z panelu kierowcy prawy tył nie chce chodzić, ale z kluczyka i z własnego włącznika ok
    lewy tylny zagłówek się nie podnosi
    światła wszystkie ok
    to co opisałem powyżej jest to koszt naprawy maxymalnie 2-3tys plus te poprawki z lakierem na zderzaku
    to co się dzieje po odpaleniu to już inna bajka i trzeba by auto wziąć do speca - jak coś mam takich dwóch w Szczecinie
    odpalenie auta to tak jakby ktoś z armaty przywalił - gdybym pierwszy raz oglądał v12 to byłbym pewnie zachwycony, ale jak słyszę moją jak odpala to stwierdzam że w tej jest coś nie tak
    coś świszczy podczas i zaraz po odpaleniu, po paru minutach się uspokaja, ale pozostają bardzo duże drgania
    obstawiam na dziurawy wydech - ew jakaś uszczelka i świece do wymiany ale nie jestem mechanikiem i to on musi to ustalić
    druga rzecz to nie działający ABS, ASC itp, facet mówi że sterownik, ale tego też w warsztacie się dowiemy
    zawieszenie nie macałem ani nie jechałem wiec ciężko się wypowiedzieć
    ale stoi równo, koła prosto - tylko można z zewnątrz ocenić
    cena 17tys, ale pójdzie za 16
    wg mnie żeby zrobić stan do jeżdżenia to kwestia około 7tys, 10 żeby było miodzie
    może mniej w zależności co powie mechanik
    jak byście mieli pytania to walić :)
    pozdro
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Zaawansowany Użytkownik Awatar matraks
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    A w opisie, ze silnik MIODZIO, "rowny jak stol". Wszystko wg sprzedawcy takie cacy, idealne a tu po raz kolejny prawda jest inna... Ogolnie ladna 750 z tym, ze ten silnik by mnie martwil. Moze to byc drobnostka a moze sie okazac, ze kupe kasy w remont trzeba wlozyc. Cena wyjatkowo atrakcyjna, wiec moze ktos sie skusi.

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Uwielbiam jak handlarz ma do sprzedania auto i 1L waszki w baku tylko żeby odpalić :686:

A czy ja dobrze widzę że ma masaże a grzania tyła już nie ? Co za dziwna opcja

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    Mógłby krzyczeć 2x tyle ...

podejrzana oferta
    Pewność na każdym kilometrze ...

Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    Tylko auto wydaje się proste i wszystko nie wygląda bardzo źle
    cena rynkowa takiego zadbanego egzemplarza to koło 35tys i do tej kwoty bez problemu da się takie auto wyprowadzić
    podobno samochód jeździł w "ministerstwie", na placu koleś ma jeszcze phatona też podobno z tego samego "ministerstwa" i że ogólnie już parę samochodów od nich ściągnął
    tak samochód nigdzie nie ma grzania a ma masaże xD takiej opcji to nie widziałem :D
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Zaawansowany Użytkownik Awatar Guner
    BMW
    Audi A8 d3, 2003; BMW X5 3,0D 13'
    Bez diagnostyki, zajechania do serwisu [ kupujacy chyba musi z kanisterkiem przyjechac?] to trudno dyskutowac, wyglada to na jakas wtopę chyba jednak. Sam tekst w opisie ma robic wrazenie , ze sprzedajacy nie kuma czaczy, w ogole jak jakis prosty chlop pisze 'jest wszystko w niej' itp., a jest handlujacym samochodami:) nie podoba mi sie to, nawet samo ogloszenie, to tak jak sa handlarze co sprzedaja na allegro z jakichs nicków Izunia85 czy Angelika i zrzynaja głupka w mejlach, ze nie wiedza co sprzedaja, drasniete na parkingu i ona nie ma czasu naprawic, patzrysz w historie na allegro , a z tej miejscowosci juz kilka samochodow z debilnych nicków poszlo....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW 745 I e65 2005r
    Cena wyjściowa tego auta parę miesięcy temu była 20 k więc gościu ma problem ze sprzedażą.

Uprawnienia umieszczania postów