Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: dławienie przez pierwsze parenaście sekund pracy na benzynie...

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    nie no to mój chodzi niekulturalnie na youtube też są filmiki typu E32 cold start i widać jak to chodzi.
    Ale ja w lato samochodu nie grzeje pochodzi mi koło minuty i jadę spokojnie. Poprzednią 7 depnąłem kiedyś na chwilkę na zimnym silniku i jechała normalnie. Ale jeśli silnik był by naprawdę zimny to po
    1) nikt normalny by go nie szpulował bo to głupie i szkodzi silnikowy
    a po 2) pewnie nie miał by swojej mocy.
    Jeśli chodzi np o motocykle 4 sówowe to zauważyłem że na całkiem zimnym silniku są mulne i dziwne chodzą mówie tu o próbie Ciskania
    myślę że każdy silnik do tego zimny np w mróz powinien się dobrze rozgrzać zanim zacznie pracować normalni i będzie można bezpiecznie go używać.

Dodam jeszcze bo nie jest to jednoznaczne.
    Moja obezna mimo że chodzi jak to zimne M30 to jedzie normalnie nie ma żadnych problemów.
    Poprzednia na EML jako że nie miała krokowca to przepustnica jej regulowala obroty to falowała jak amerykaniec po odpaleniu zimnego silnika ale mimo to też jechała bezproblemowo i gładko nawet jak go nie dogrzałem do tego stopnia że obroty by się ustabilizowały.
    Więc wygląda na to, że rzeczywiście coś może być nie tak jak trzeba u ciebie a nie tylko przewrażliwienie.
    Z tego co pamiętam miałeś robić remont?
    Bo miałeś gaz zwykły zmieniłeś przepływke i założyłeś sekwencje i miała dojść jeszcze wałek i głowica?
    Zrobiłeś to?
    Jeśli tak to z rozrządem i ciśnieniem na cylindrach powinno być wszystko ok.
    Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 14-09-2011 o 21:34

Uprawnienia umieszczania postów