Słuchajce,
Mi chodzi o to czy te auto będzoe ma gazie powiedzmy palić te 15L w mieście czy tak jak niektórzy się wypowiadają 25-30L
Sorki Panowie to jest tak jak mówicie R6. Myślałem że jak 730 ma już V to 735 również będzie mial.
Słuchajce,
Mi chodzi o to czy te auto będzoe ma gazie powiedzmy palić te 15L w mieście czy tak jak niektórzy się wypowiadają 25-30L
Sorki Panowie to jest tak jak mówicie R6. Myślałem że jak 730 ma już V to 735 również będzie mial.
Ostatnio edytowane przez przmek_sbs2k ; 13-09-2011 o 09:47
Weź pierwszą lepszą stronę z danymi technicznymi e32, na podanej przeze mnie przejdź do szczegółowych danych technicznych i będziesz mógł zobaczyć, że wersje V8 to silniki 3.0 lub 4.0, wspomniana przez Ciebie 735 to fabryczny R6.
Z własnego doświadczenia mogę Ci napisać, że spalanie w V8 3.0 po mieście w okresie zimowym to 15L Pb na kołach 15", natomiast w lecie około 14L lub deko mniej na kołach 18".
Trasa to spalanie rzędu ca. 10L/100km, ale można też zejść do 9L.
Dane dla manualnej skrzyni i auta bez tempomatu.
bo nie było w e32 seryjnie v8 3,5 były v8 3,0 i 4,0 r6 były 3,0 i 3,5 i dlatego tak uważamy ...chyba że masz wszczepa:) albo ktoś e32 v8 4,0 wbił na 3,5 ale po co to nie wiem:)
zapewniam Cię,że z instalacją na parowników bedzie do d... i bedzie sporo palił do tego wybuchy które w przypadku tych instalacji są nie wykluczone uszkodzą Ci elektronikę sterująca i wtedy spalanie wzrośnie jeszcze więcej dlatego forumowicze namawiają do sekwencji i to jeszcze najlepiej jakiejś porządniejszej bo to naprawdę taniej wychodzi w użyciu pomimo wstępnie większych kosztów.
Ostatnio edytowane przez gilmor ; 13-09-2011 o 09:44
To spalanie nie wygląda tak dużo tak jak mnie koledzy na początu wystaraszyli. Powiem w prost. Nie chce juz auta w które non stop cos muszę dokładać. A myślę że te BMW to dobry pomysl a zwlaszcza że można je już kupić za tak naprawde nie duże pieniądze. Powiedzcie mi jeszcze jeśli w standarcie mam tempomat to auto wiecej pali ??
inaczej bedzie spalac w mieście gdzie masz 2 skrzyżowania a inaczej w mieście typu "wwa" - takie pytanie trochę mija się z celem.
Na Twoim miejscu rozglądałbym się za 730 V8 z końca produkcji i oczywiście jak najbardziej zadbanym, a o ile musi mieć lpg to jak przedmówcy wspomnieli - jedynie sekwencja. Moim pierwszym e32 było właśnie 735 chyba z 88 czy 89 roku z lpg II gen. i za Chiny nie wróciłbym do tego auta. Tak jak Ty pomyślałem - dobra cena, gaz, będzie w miarę ok :D Zdziwienie nastąpiło gdy pokonując trasę Bielsko - Katowice (ok 70km) ze zbiornika zniknęło ponad 20 litrów gazu - na trasie ;) Nie wspomnę o uruchamianiu auta w zimę, lub gdy instalacja zacznie się sypać, jest źle wyregulowana, no i ukochane wystrzały :D Raz na zawsze wyleczyłem się z lpg, ale widzę że na forum sporo osób ma sekwencję i sobie ją chwali, więc pewnie coś w tym jest. Natomiast 730 V8 paliła średnio 12-14 l/100km przy mojej, raczej spokojnej jeździe. Automat,tempomat i przewaga cyklu miejskiego, więc tragedii nie ma. Ale to tylko koszty zużycia paliwa.... ;)
Czyli jeśli to kupiwać to odrazu robić na sekwencję ??
Nie kupuj auta z gazem "na śrubkę". Albo sekwencja albo samo Pb i potem dołożenie sekwencji.
Jak kupisz M30 z gazem na śrubkę to będziesz płakał. Tylko pamiętaj, że cię ostrzegaliśmy ;)