Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: pierwszy raz e32 utrzymanie

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Cytat Zamieszczone przez przmek_sbs2k Zobacz posta
    ...

A to jest va 100 % V8. Dlaczego uważacie że nie ma takiego silnika przy tej konfiguracji ??
    Weź pierwszą lepszą stronę z danymi technicznymi e32, na podanej przeze mnie przejdź do szczegółowych danych technicznych i będziesz mógł zobaczyć, że wersje V8 to silniki 3.0 lub 4.0, wspomniana przez Ciebie 735 to fabryczny R6.
    Z własnego doświadczenia mogę Ci napisać, że spalanie w V8 3.0 po mieście w okresie zimowym to 15L Pb na kołach 15", natomiast w lecie około 14L lub deko mniej na kołach 18".
    Trasa to spalanie rzędu ca. 10L/100km, ale można też zejść do 9L.
    Dane dla manualnej skrzyni i auta bez tempomatu.
    Ostatnio edytowane przez yaz ; 13-09-2011 o 08:45

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735i
    bo nie było w e32 seryjnie v8 3,5 były v8 3,0 i 4,0 r6 były 3,0 i 3,5 i dlatego tak uważamy ...chyba że masz wszczepa:) albo ktoś e32 v8 4,0 wbił na 3,5 ale po co to nie wiem:)
    zapewniam Cię,że z instalacją na parowników bedzie do d... i bedzie sporo palił do tego wybuchy które w przypadku tych instalacji są nie wykluczone uszkodzą Ci elektronikę sterująca i wtedy spalanie wzrośnie jeszcze więcej dlatego forumowicze namawiają do sekwencji i to jeszcze najlepiej jakiejś porządniejszej bo to naprawdę taniej wychodzi w użyciu pomimo wstępnie większych kosztów.
    Ostatnio edytowane przez gilmor ; 13-09-2011 o 08:44

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735i
    Cytat Zamieszczone przez JointoVicz Zobacz posta
    hehe:) nie stac CIe kolego na e32 :) i na silnik V8 skoro interesuje CIe spalanie z klima... :) PS.ja zmienilem kola z 17 na 19 i pali mi 4 l wiecej AHA:) 23.7 :D
    to Ci sporo pali ja jeśli nie turlam się w korkach to spokojnie nie dziadkując butle lpg 78l rozkładam do zera na minimum 500km:)i na tyleż samo gdy lecę sobie ok 170km/h w trasie

Początkujący Użytkownik
    BMW
    nie mam, chce kupić e32
    To spalanie nie wygląda tak dużo tak jak mnie koledzy na początu wystaraszyli. Powiem w prost. Nie chce juz auta w które non stop cos muszę dokładać. A myślę że te BMW to dobry pomysl a zwlaszcza że można je już kupić za tak naprawde nie duże pieniądze. Powiedzcie mi jeszcze jeśli w standarcie mam tempomat to auto wiecej pali ??

Vip Vip
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Blog
    21
    inaczej bedzie spalac w mieście gdzie masz 2 skrzyżowania a inaczej w mieście typu "wwa" - takie pytanie trochę mija się z celem.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735i
    Cytat Zamieszczone przez e32maciek Zobacz posta
    inaczej bedzie spalac w mieście gdzie masz 2 skrzyżowania a inaczej w mieście typu "wwa" - takie pytanie trochę mija się z celem.
    najbardziej celna odpowiedź:D

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Nie kupuj auta z gazem "na śrubkę". Albo sekwencja albo samo Pb i potem dołożenie sekwencji.

Jak kupisz M30 z gazem na śrubkę to będziesz płakał. Tylko pamiętaj, że cię ostrzegaliśmy ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar jokerow750
    BMW
    E38 750i, 750iL
    Na Twoim miejscu rozglądałbym się za 730 V8 z końca produkcji i oczywiście jak najbardziej zadbanym, a o ile musi mieć lpg to jak przedmówcy wspomnieli - jedynie sekwencja. Moim pierwszym e32 było właśnie 735 chyba z 88 czy 89 roku z lpg II gen. i za Chiny nie wróciłbym do tego auta. Tak jak Ty pomyślałem - dobra cena, gaz, będzie w miarę ok :D Zdziwienie nastąpiło gdy pokonując trasę Bielsko - Katowice (ok 70km) ze zbiornika zniknęło ponad 20 litrów gazu - na trasie ;) Nie wspomnę o uruchamianiu auta w zimę, lub gdy instalacja zacznie się sypać, jest źle wyregulowana, no i ukochane wystrzały :D Raz na zawsze wyleczyłem się z lpg, ale widzę że na forum sporo osób ma sekwencję i sobie ją chwali, więc pewnie coś w tym jest. Natomiast 730 V8 paliła średnio 12-14 l/100km przy mojej, raczej spokojnej jeździe. Automat,tempomat i przewaga cyklu miejskiego, więc tragedii nie ma. Ale to tylko koszty zużycia paliwa.... ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar dorka
    BMW
    E32 750i
    Witaj Przemku ;) Moja rada choć kobieca nie skupiaj sie wyłacznie nad spalaniem ale też popytaj chlopakow na co mechanicznie masz zwrocic uwagę jak juz sie zdecydujesz ;) Bo potem moze sie okazać ze silnik musi mieć kapitalny remoncik, skrzynia wymaga regeneracji no i dorzuce jeszcze zawiechę ;) To w tym przypadku spalanie będzie pikuś nawet z tempomatem :D Mam nadzieje ,ze trafisz na zadbaną i na poczatku nie będziesz musiał dwa razy tyle włożyć aby była całkowicie sprawna .Powodzenia ;)
    Nanosekunda: czas jaki upływa między zmianą światła na zielone, a wściekłym zatrąbieniem na ciebie przez kierowcę z tyłu.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    nie mam, chce kupić e32
    Czyli jeśli to kupiwać to odrazu robić na sekwencję ??

Uprawnienia umieszczania postów