Nie wiem czy miałem czy nie, w każdym bądź razie była super i znów bym kupił bez zająknięcia.. Dodam że skrzynia tez do sprzedaży pięknie zmieniała.. Nie no mega miło wspominam to auto.. dodam jako ciekawostkę że kupiłem je od Turka ;) Więc z przebiegiem też cholera wie jak było chociaż książka serwisowa była.. Jak ktoś chce zobaczyć to mam jeszcze fotki w mojej galeri..
V12 to dla mnie zabójstwo względem spalania , pali 2-3 razy tyle co diesel.
Na warsztacie u znajomych gdzie tylko naprawiają bmw widziałem raz V8 diesla. Fakt, że jeździ ich mało, ale mówią że mają klientów z tymi autami i poważne awarie to rzadkość - ale podkreślam, że to może być kwestia tego iż mało ich jeździ...
Co do kosztów ze względu na ilość wtrysków czy 2ch turbin hmm macie racje, ale czy kiedyś komuś w E38 pały wszystkie na raz ? W e65 słyszałem ale w poprzedniku.. hmm !?
v12 pali 2-3 razy tyle??? chyba zarżnięte v12 :))) z tego co wiem to średnia statystyczna mówi a na tym bym sie opeiraqł jak na 1 egzemplarzu, że 740d sa bardziej awaryjne i kaso żerne jak V12
dokładnie serwisowane v12 robi bez remontowe przebiegi grubo ponad 500-600tyś kilometrów znajdz jedną 740d z takim przebiegiem w której nie śmiga nowy lub kolejny komplecik gareta i kolejny zestawik wtryskiwaszy hp30 która zrobiła 6 stówek v12 przy przelotach autostradowych pali 12/140-160/h to oznacza że 740d pali 4-5 po mieście 18-20 740d powinno 6-7 [sorry chyba z przepaści ]przed zakupem kolejnej e38 miałem wielką ochotę na 740d lecz to forum i jemu podobne mnie z tego wyleczyli
Ja mam M50B28 w swojej i spalanie jej jest bardzo zadowalające. Nawet nie myślę o LPG...tym bardziej tankując Pb95 od sąsiadów z Obwodu Kaliningradzkiego po 4,50zł za lit. Dynamika wystarczająca, przy wyższych obrotach odpala się vanos i ciągnie jak głupia bez kitu :p
Miałem na Myśli jazde po mieście...V12 pali 20-30 a diesle 12-14 (fakt przesadziłem z tym 3 razy)...
Wszyscy coś tam piszą lub powtarzają a ilu w ogóle na prawdę jechało takim dieslem ? :)
Jezdziłem 740d wrażenia z jazdy naprawdę godne pochwały nawet ten dzwięk mi się podobał ale nie ma to nic do kosztów utrzymania 12 letniego v8 biturbo nie daj boże kupionego w kraju gdzie nieodparta ochota jeżdżenia na wszystkim jest legendarna
jak ktoś kupuje 740d to ma nierówno pod sufitem, jedyne co mu pozostaje to kupić skarbonke i wrzucać pół pensji bo przyjdzie na niego czas ....
Tak z ciekawości ile osób na forum mam 740d i kto z nich miał powazne awarie ?
Znam jedną, ale pewnie dlatego, że forumowicze profilaktycznie unikają kosztów. Nie wiem co rozumiesz poprzez poważne awarie, bo wtryski i turbo to nie są awarie tylko osprzęt, który się wyeksploatowuje, czyli normalne wymiany związane z wiekiem lub przebiegiem. W żadnej benzynie nie znajdziesz tak drogiego osprzętu, który podlega zużyciu z czasem.
A silniki M70/M73 należą do zupełnie bezawaryjnych. Możliwe, że te 4 litry w dieslu również, ale nie wyobrażam sobie jeździć taką tykającą bombą, nawet, jeżeli będzie paliła 15 litrów zamiast 20+.
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 19-12-2012 o 22:49
pozdrawiam Bartek