Pokaż wyniki od 1 do 10 z 76

Wątek: Kupno E38 Co i jak?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    nie zarabiam, czasmi coś dodatkowego wpadnie, utrzymuję samochód ze stypendiów ;p - 1200zł na miesiąc i auto mechanicznie w tym momencie mogę śmiało powiedzieć że jedno z najlepszych w polsce :)
    miesiecznie robię koło 1000km, głównie po mieście
    spalanie w mieście jak nie ma za dużo korków to koło 22l - ale na kazdych światłach pierwszy
    teraz jak mam trochę przebudów to 24, a jak jadę gdzieś wieczorem po mieście to 16-18
    na trasie 10-13 w zależności od natężenia ruchu - rekord 9.9 i to w cale nie po emerycku ;)
    mechaniików mam swoich zaprzyjaźnionych lub z BMW Klub Szczecin, czasami coś sam pogrzebię
    po przesiadce z 730d na 750 nie czuję żeby mój portfel był bardziej obciążony, tam zawsze było coś do pogrzebania
    elektroniki i bajerów jest tyle samo co może być w każdej 7, po co kupować golasa?
    świec jest 12 a nie 8 ale co ile je wymieniasz? raz to zrobisz i potem pewnie kolejny właściciel będzie się martwił
    nie masz dziadowskiego, siadającego vanosa którego wymiana kosztuje tyle że głowa od tego boli
    4.0 sąsiada na gazie e38 nie schodzi poniżej 23 na mieście
    4.4 trochę lepiej ale nadal to okolice 20-21l
    tyle wychodzi po Szczecinie
    a ile to jest ten 1l na 100km? jak ja robię 10 000 to jest to jeden bak więcej rocznie, 50zł miesiecznie
    przy moich przebiegach stwierdziłem że nie ma sensu, trzeba iść na całość i nie żałuję, kolejne auto to będzie 760i, ew w gorszym wypadku 745
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Doświadczony Użytkownik Awatar JointoVicz
    BMW
    e32 EX 730 88' m30b30 r6 & e38 730i 95' m60b30 v8
    Cytat Zamieszczone przez Saillupus Zobacz posta
    nie zarabiam, czasmi coś dodatkowego wpadnie, utrzymuję samochód ze stypendiów ;p - 1200zł na miesiąc i auto mechanicznie w tym momencie mogę śmiało powiedzieć że jedno z najlepszych w polsce :)
    miesiecznie robię koło 1000km, głównie po mieście
    spalanie w mieście jak nie ma za dużo korków to koło 22l - ale na kazdych światłach pierwszy
    teraz jak mam trochę przebudów to 24, a jak jadę gdzieś wieczorem po mieście to 16-18
    na trasie 10-13 w zależności od natężenia ruchu - rekord 9.9 i to w cale nie po emerycku ;)
    mechaniików mam swoich zaprzyjaźnionych lub z BMW Klub Szczecin, czasami coś sam pogrzebię
    po przesiadce z 730d na 750 nie czuję żeby mój portfel był bardziej obciążony, tam zawsze było coś do pogrzebania
    elektroniki i bajerów jest tyle samo co może być w każdej 7, po co kupować golasa?
    świec jest 12 a nie 8 ale co ile je wymieniasz? raz to zrobisz i potem pewnie kolejny właściciel będzie się martwił
    nie masz dziadowskiego, siadającego vanosa którego wymiana kosztuje tyle że głowa od tego boli
    4.0 sąsiada na gazie e38 nie schodzi poniżej 23 na mieście
    4.4 trochę lepiej ale nadal to okolice 20-21l
    tyle wychodzi po Szczecinie
    a ile to jest ten 1l na 100km? jak ja robię 10 000 to jest to jeden bak więcej rocznie, 50zł miesiecznie
    przy moich przebiegach stwierdziłem że nie ma sensu, trzeba iść na całość i nie żałuję, kolejne auto to będzie 760i, ew w gorszym wypadku 745
    tez robie ponad 1000 km miesiecznie:P no 50 dziennie najmniej:D
    CZYLI:D
    1200-1500 paliwo
    kosmetyki 100
    myjnia 200(spokjnie:D)
    cos zawsze wyskoczy jeszcze i 2 kola miesiecznie:D to ladnego masz juz debetu nabranego na tych studiach:D:P

co do spalania masz racje:P wiekszy silnik - mniej palowania i na to samo wychodzi:P mozemy sie zamienic:d dam rade ja utrzymac! obiecuje..:D

Uprawnienia umieszczania postów