-
Zaawansowany U¿ytkownik
-
Vip
Vip
PDC - czujnik ¶rodkowy lewy tylny
AIRBAG - olej temat, czêsta informacja w sterowniku.
LCM - czujnik poziomu oleju najprawdopodobniej do wymiany.
Silnik:
electric fan to usterka wentylatora z przodu przed ch³odnicami. Wejd¼ w activate. Tam jest opcja testu wentylatora i zobacz czy siê krêci po wysterowaniu.
Lambda to problem ze sk³adem mieszanki. Po warto¶ciach rzeczywistych widaæ ¿e niby jest ok ale jak masz gaz to czêsty temat.
lambda probe heating to informacja o problemie z grzaniem sondy lambda na cylindrach 456.
secondary air pump to problem z zasilaniami uk³adu powietrza dodatkowego - ekologia, mo¿na to pomin±æ
to samo z elektrozaworem solenoid
By³ b³±d na elektrozawór odpowietrzania zbiornika paliwa.
Wiêkszo¶æ b³êdów z powodu rozpinania kostek.
W klimie informacja o z³apaniu b³êdu przez webasto o niskim poziomie na³adowania akumulatora.
Z wa¿niejszych tematów to to sprawdzenia wentylator. Pokasuj b³êdy i zobacz co wróci. Wtedy bêdzie mo¿na co¶ my¶leæ dalej. Najprawdopodobniej skasowa³e¶ adaptacjê dlatego nic nie widaæ. Pod³±cz za kilka dni interfejs i zrób skreena przed odpaleniem z warto¶ci analogowych lambda adaptation miltiply i additiv.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Dziêki seban, wentylator od klimy (3 pin) mam do wymiany po sprawdzeniu go przez "fachowców" na krótko, PDC raz trybi raz nie, wiêc muszê dogl±dn±æ wtyczek. Webasto nie mam... Najbardziej mnie martwi lambda, wola³bym mieæ pewno¶æ. Mam problemu z odpalaniem rano, czasami ju¿ po krótkiej je¼dzie, generalnie d³ugo krêcê, kuleje na cylindry, ¶mierdzi paliwem...
B³êdy pokasowane, poje¿d¿ê kilka dni i odezwê siê znowu.
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
A¿ tyle b³êdów w jednym aucie? Obdzieli³by¶ tym a¿ nadto kilka innych samochodów.
Je¶li skasowa³e¶ pamiêæ b³êdów i pojawi siê tylko kilka z nich ponownie, to bêdzie dobrze i da siê jeszcze zapanowaæ nad nimi, ale gdyby znowu wszystkie wysz³y to... "có¿, je¶li by³by to koñ, to kaza³ bym go zastrzeliæ.." (to taki dowcip motoryzacyjny kiedy¶ by³).
-
Vip
Vip
Kilka b³êdów na krzy¿. To nie tragedia. Mam samochody co maj± po 90 b³êdów w ró¿nych sterownikach. To normalne ¿e sobie co¶ tam ³api±. Z reszta na screenach siê powtarzaj± i s± b³êdy dawno skasowane shadow. Pojawi³y siê w zke b³êdy na pozycje fotela. Ale mog³y z powodu odpiêcia ko¶ci. Te b³êdy pojawiaj± siê w wiêkszo¶ci sztuk jakie pod³±cza³em. Poza wentylatorem nie widaæ nic wa¿nego. Wa¿ne s± warto¶ci rzeczywiste na temat korekt ale to za jaki¶ czas mo¿na zobaczyæ.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Dok³adnie, wiele b³êdów siê powtarza, a do tego niektóre wynikaj± z innych. Z samochodem nic siê z³ego podczas jazdy nie dzieje, zobaczymy za kilka dni, spróbujê postawiæ DISA do tego czasu.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum