Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 27

W±tek: [ pozostale] Awaryjne otwieranie drzwi

[ pozostale] Awaryjne otwieranie drzwi

Witam.

Mam problem z pr±dem w samochodzie i chcia³bym dowiedzieæ siê jak otworzyæ auto z kluczyka jak padnie aku¶. Umiem zamykaæ z kluczyka bez pr±du ale otworzyæ jako¶ mi nie idzie. Nie chodzi mi tu o metodê z podawaniem napiêcia tylko podobno jest jaki¶ trik z podnoszeniem klamki. Jak kto¶ by³ by uprzejmy mnie o¶wieciæ w tym temacie to wielkie dziêki z góry.
    Prosi³ bym na priva ¿eby nie o¶wiecaæ przy okazji wiadomo kogo.

Pozdrawiam.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    to jest dosc przydatna informacja dla kazdego z nas.. wiec moze na forum?

Je¿eli moderatorzy nie maj± nic przeciwko to proszê bardzo.

Btw. ¶liczne fele :D no i kolorek jak trzeba . Tak, tak, ta powy¿ej.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Aldik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Trzeba wsadziæ klucz do drzwi pasa¿era, nastêpnie przekrêciæ kluczyk prawie do opory (gdy s± zamkniete) i podnie¶æ klamkê, potem delikatnie odpi¶ciæ kluczyk i "na hama" podnie¶æ klamkê i przekrêciæ kluczyk dalej do oporu. Uwaga, mi siê to uda³o hmm chyba w dwuch autach ale potem ten zamek juz siê z centralnego nie chcia³ zamykaæ, trzeba by³o rêcznie. Prawdopodobnie jest to metoda awaryjna przy której co¶ siê uszkadza, mo¿e co¶ spada - jaki¶ zatrzaslk czy cu¶ i trzeba by pewnie rozebraæ tapicerkê i co¶ za³o¿yæ od nowa. Udaje siê to w E32 na 100% ale pewnie E34 E30 te¿... No bo w E38/39 juz nie..

Vip Vip Awatar AdamBMW
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BMW 740i Individual E38 98', BMW 745i E23 85'
    Sk±d
    Warszawa
    W tym przypadku chodzi tylko o to ¿eby odryglowaæ zamkniête drzwi gdy nie ma pr±du trzeba unie¶æ delikatnie klamkê i wtedy przekrêciæ kluczyk w zamku i powinno siê otworzyæ.
    Kiedy¶ jak mia³em E34 to my¶la³em ¿e co¶ jest uszkodzone, ale nawet jest o tym wzmianka w instrukcji obs³ugi.

To w koñcu jak to jest? Uszkodzê sobie co¶ czy nie bo ¶rednio mi siê widzi rozbieranie tapicerki ?

Vip Vip Awatar AdamBMW
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BMW 740i Individual E38 98', BMW 745i E23 85'
    Sk±d
    Warszawa
    Je¿eli posiadasz instrukcjê obs³ugi to jest to tam dok³adnie opisane.
    Mi osobi¶cie nie zdarzy³o sie uszkodziæ niczego podczas takiego otwierania.
    Lekko unosisz klamkê i przekrêcasz kluczyk w zamku ¿eby go otworzyæ, tak to jest zrobione i samo przekrêcenie zamka nie powoduje otwarcia drzwi.

Victory !!!
    Uda³o siê w koñcu :D :D :D. Trochê mia³em z tym problemów bo nie jest to tak proste jak opisywali¶cie i rozumia³em to trochê inaczej niz powinienem ale w koñcu zaskoczy³em o jaki knif chodzi i drzwi otwieraj± siê bez problemu. Dodam ¿e nic siê nie uszkodzi³o i centralny nadal dzia³a normalnie wiêc wszystko ok.
    Dziêki wielkie bo jest to dla mnie kluczowa sprawa gdy¿ moja niunia ma tednencjê do wysysania akumulatora na postoju i raz mia³em akcjê ¿e ledwo siê ten centralny otworzy³.

(wiem, wiem, wybieram siê do elektryka ju¿ od dawna )

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    e32 730i
    Sk±d
    Ruda ¦l±ska
    Witam.
    Zamkn±³em auto z "centralnego" i rano schodzê i klapa.Nie idzie go otworzyæ ani z pilota ani z "awaryjnego" jak wy¿ej napisa³ kolega Aldik. Baga¿nika równie¿ nie idzie otworzyæ z kluczyka.
    Co mam robiæ?
    Pozdrawiam

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez MJ006
    Witam.
    Zamkn±³em auto z "centralnego" i rano schodzê i klapa.Nie idzie go otworzyæ ani z pilota ani z "awaryjnego" jak wy¿ej napisa³ kolega Aldik. Baga¿nika równie¿ nie idzie otworzyæ z kluczyka.
    Co mam robiæ? Pozdrawiam
    Poczekaæ a¿ odmro¿± siê zamki?
    Podchodzisz do drzwi pasa¿era, wk³adasz kluczyk i przekrêcasz go w prawo do oporu (ok. 60st), nastêpnie (trzymaj±c kluczyk w tej samej pozycji) ³apiesz za klamkê i unosisz do oporu tak jakby¶ otwiera³ drzwi, i trzymaj±c w ten sposób klamkê przekrêcasz kluczyk o pozosta³e 30st w prawo. Amen...

P.S. Nie rób nic "na chama", wszystko powinno dzia³aæ sprawnie i delikatnie, wiêc nie trzeba si³y kowala by to zrobiæ. Je¶li jest inaczej, to albo co¶ przymarz³o albo siê mechanicznie uszkodzi³o...

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •