-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
Wymiana uszczelki pod klawiatur± , proszê o pomoc
Witam! Tak jak w temacie , mam wyciek z pod uszczelki pod klawiatura (pokryw± zaworów) strona prawa , mo¿e kto¶ ma jaki¶ opis jak siê za to zabraæ , czy mog± byæ jakie¶ powik³ania itd .
Mile widziane zdjêcia , co odkrêciæ itd
Bmw e65 745i V8
z góry dziekuje za pomoc
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
jest troche roboty.mi jak robi³ to mój sta³y mechanior co mi bmki robi . mia³ roboty po pachy.kolektor trzeba zwalaæ i pe³no innych rzeczy.proponuje odrazu zakupiæ 2 membrany olejowe i rurki co w nich siedz± ¶wieczki.jedna robota a spokój na pare lat bêdzie ze ¶wiecami jak s± w oleju zmazane.¶wieczki te¿ zapodaj nowe przy tej okazji.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Oprócz samej uszczelki pod pokrywê zaworów bezwzglêdnie trzeba wymieniæ uszczelnienia wokó³ ¶wiec zap³onowych (tuleje) oraz dystanse gumowe pod ka¿d± ¶rubê mocuj±c± pokrywê zaworów do g³owicy. Kupowaæ nale¿y TYLKO orygina³ lub ERLING.
Ostatnio edytowane przez Replay 1999 ; 15-09-2011 o 13:54
-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
Ja u siebie wymiania³em uszczelki pod glowicami , w/w tulejek nie i jest ok. Nale¿y tylko pamiêtaæ o np. dirko. i oczywi¶cie ¶ci±gamy kleme z minusa przed ponownym uruchomieniem VVT musi siê ustawiæ
-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
Dodam tylko by¶ bardzo uwa¿a³ przy ¶ci±ganiu pokrywy zaworów.
Na górze z ty³u jest zamontowany czujnik mimo¶rodowy po³o¿enia wa³u bardzo ³atwo go uszkodziæ.
Mnie ta przyjemno¶æ kosztowa³a 1200z³.:(
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum