A co ma się niby stać z tymi żarówkami poza tym, że nie będą świecić pełnymi możliwościami?

Sam w domu do zasilacza komputerowego podpinałem żarówkę 24W24V(nie samochodową) pod linię +5V, żeby dostać trochę prądu na linii 12V. Używałem takiej konfiguracji przez rok czasu i nic się nie stało, więc dlaczego w tym przypadku miałoby coś się stać.

Jest kilka parametrów w LCM3, które mogłyby wskazywać na możliwość regulacji świecenia, ale nigdy nie kombinowałem z tym więc nie wiem jak to działa.
Obawiam się tylko, że takiej opcji jak włączenie postoi jako dziennych, a po włączeniu świateł zmianę nie będzie dało się zrobić.

Pewnym wyjściem jest podłączenie ringów normalnie pod +po zapłonie(wtedy masz dzienne) i dorobić do tego przekaźnik(przełączalny), który przełączy w momencie włączenia postojówek na obwód zasilany np. stabilizatorem napięcia(dobrać coś z zakresu 5-10V).
W tym momencie po włączeniu zapłonu zapalą się ringi pełną mocą. Po włączeniu postojówek przygasną zależnie od zastosowanego stabilizatora.

Używając drugiego przekaźnika można zrobić tak, że dzienne(ringi) zapalą się dopiero w momencie gdy silnik pracuje. Takie rozwiązanie BMW zastosowało w E23 do nawiewu(bodajże tylko jedna pozycja umożliwia włączenie nawiewu na postoju, pozostałe wymagają odpalonego silnika)