Zap, ale to że "pasuje" i że "da się na tym jeździć" jest napisane już wyżej. Chodzi o to, że pomimo tego oba przepływomierze mają różne parametry, więc nie mogą być de facto takie same. Wskazują na to nawet nr OEM, które są różne dla B30 i B40. Nikt nie zabrania ci słuchać miejscowego wróżbity i znachora od silników BMW, ale tymi jego "mądrościami" nie rób bałaganu na forum ;)
pasowac pasuje pewnie ale ile koni na przpełwyce z B30 wyjdzie w B40 to juz nie wiadomo czyż nie????
nie wiem jak to do konca jest z tymi przeplywkami. numery sa rozne - bo same obudowy są juz inne (b40 wieksza), wiec sila rzeczy nr tez musza byc. a co do wkladow. b40 ma wieksza srednice wiec przy takim samym przeplywie powietrza precik bedzie cieplejszy niz tez w przeplywce o mniejszej srednicy, poniewaz przeplyw rozklada sie na wieksza srednice, wiec 'wiatr' bedzie mniejszy. tak wiec teoretycznie wklady mogą byc takie same, skoro tylko przeplywka rozni się srednicą, a reszta dolotu ma taka sama srednice. ale to tylko moje domysly. nie sprawdzalem tego empirycznie, choc kiedys moglem ale nigdy sie nad tym nie zastanawialem
Dokladnie ale nie jest powiedziane ze wyjdzie mniej.A to ze sa inne nr to pewnie dlatego ze sa roznej wielkosci obudowy a sam wklad moze byc taki sam.Wiem napewno ze jak ten moj "wrozbita" twierdzi ze sam wklad pasuje to tak jest bo gosc ogarnia smigielka jak malo kto w pl a Emki podobno najlepiej.
A można jakoś posypać głowę popiołem tutaj?
Można ;-) Ale po co - każdy uczy się przez całe życie :D