Podpowie ktos czy przeplywka identycznie wygladajaca z m62tub44 bedzie pasowala do m62tub35? Chcialbym do swojego 3.5 przelozyc sam czujnik bo padl a moge miec od Range Rovera za smieszne pieniadze dla tego samego silnika tylko pojemnosci 4.4
Podpowie ktos czy przeplywka identycznie wygladajaca z m62tub44 bedzie pasowala do m62tub35? Chcialbym do swojego 3.5 przelozyc sam czujnik bo padl a moge miec od Range Rovera za smieszne pieniadze dla tego samego silnika tylko pojemnosci 4.4
Kurde wczoraj podlaczylem kolegi przeplywke od 4.4TU i auto na niej gasnie. O co chodzi czyzbym musial miec przeplywke tylko od 3.5TU?
4,4 i 3,5 to są dwie różne przepływki kup nową do 3,5 i nie kombinuj koszt nie jest zabójczy koło 400-500zł
Jednak u mnie przeplywka dziala. Winowajca byly kiepskie swiece Brisk.
Brisk w v8?
Niestety ktos mi zle polecil...wczesniej mialem Denso IK20 i bylo idealnie a teraz dalem sie namowic na Brisk...zmieniam spowrotem na Denso
Temat dość stary, ale sporo cennych informacji można tutaj pozyskać. Ja chciałbym jeszcze dopytać odnośnie przepływki do M62B44 (auto z 10.1997 czyli bez TU).
Long story short, auto pojechało na prace blacharskie niestety z braku dobrych części blacharskich poszła prośba o znalezienie miejsca wycieku płynu chłodniczego z tyłu silnika. Okazało się że uszczelka "wanny" przy mocnym nagrzaniu puszczała delikatnie. Wyciek zlokalizowany (nie obeszło się bez ściągania skrzyni), poskładane i auto nie odpala. Ok stało długo (jakieś 3-4 miesiące), coś mogło gdzieś zaśniedzieć itd. Czujnik wałka wymieniony. Poszło do elektryka rzeczywiście było że coś gdzieś zaśniedziało, auto odpala.
Odpala ale zaraz gaśnie, po odpaleniu wchodzi na obroty spada żeby wyrównać i umiera. I teraz odłączamy przepływkę i odpala, chodzi całkiem równo czyli pewnie tryb awaryjny.
Na odłączonej przepływce takie objawy:
1. Jak zimny to strasznie zamulony na niskich obrotach
2. Czuć niespalone paliwo więc pewnie tryb awaryjny go przelewa
3. Wydech głośniejszy - czy to też przez nadmiar paliwa/powietrza?
4. Tryb sport praktycznie nie istnieje, nie działa kickdown, nie działa tiptronic - czy te objawy skrzyni są powodem trybu awaryjnego czy nie ma to nic wspólnego?
Powiedzcie mi czy jeśli przepływka byłaby walnięta to powodowałaby to że odpala i zaraz gaśnie? I jaki jest tego powód - podaje za wysokie czy za niskie napięcie (5V) do sterownika daje za dużo/za mało paliwa/powietrza? Na zdrowy rozum wygląda jakby było mało powietrza/paliwa bo nie ma co pchać tłoków.
Kupiłem nową przepływkę BREMI koszt niewielki (260PLN) więc stwierdziłem że zaryzykuje i w porównaniu z tą starą (ori bosch) wygląda identycznie, różni się jedynie tym czujnikiem w środku. Ale po podłączeniu objaw taki sam jak na starej. Ja rozumiem że ta za 260PLN może rzeczywiście nie działać jak ta za (obecnie w ASO) ~1800PLN, ale to nie jest tak że jako tako powinna chodzić a nie dawać dokładnie taki sam objaw jak stara ori niesprawna? Szykuje się już mentalnie na tą kwotę że będzie trzeba ją położyć za ori nową ale chcę mieć 100% pewności że to ona jest powodem tego.
Proszę o pomoc i informację (bo widzę tutaj na prawdę tęgie głowy są które wiedzą co piszą) oraz wytłumacznie takiej trochę mniej obeznanej osobie czy tok rozumowania jest dobry tego wszystkiego?
Sprawdź szczelność dolotu. Najlepiej dymem.
Wspomaganie hamulców działa prawidłowo?
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms